Wagnerrel indít a Savaria Szimfonikus Zenekar

2013. szeptember 7. 11:28
Richard Wagner születésének 200. évfordulója jegyében indítja a következő évadot a szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekar, amelyet a szeptember 20-i előadáson Vásáry Tamás vezényel majd a Bartók Teremben – hangzott el a zenekar évadnyitó sajtótájékoztatóján pénteken.

Az idén is változatos programot kínálnak bérleteseiknek, vendégül látják például a King's Singers együttest, akik a szombathelyi székesegyházban adnak majd koncertet, egy romantikus estet tölthetnek együtt a szimfónia bérletesek Petró Jánossal, a zenekar egykori karnagyával, de hallhatják majd például a Nemzeti Filharmonikus Zenekart is. Az operabérletesek számára bemutatják Verdi: a végzet hatalma című operáját, de meghallgathatják majd Rost Andrea áriaestjét is.

Nem maradnak el a kamarazenei bemutatók, zenei témájú beszélgetések sem és idén először indítanak óvodásoknak és kisiskolásoknak Zenemanók címmel tematikus előadásokat. A négy előadás közül az első témája októberben ősz az erdőben, a másodiké decemberben az ünnepvárás, a harmadiké februárban a farsang, a negyediké pedig májusban a tavaszvárás. Ezek olyan háromnegyed órás előadások lesznek, amelyeken a zenészek például kifestik magukat, ha éppen macskaként adják elő a zenét vagy olyan játékos műsorvezetés zajlik, ami kifejezetten szórakoztatóvá teszi a kicsik számára a zenehallgatást – mondta el Mérei Tamás, a zenekar igazgatója.

A szezon kiemelkedő eseményeiről szólva közölte: a nagy érdeklődésre való tekintettel idén három egymást követő alkalommal is előadják majd a Hollywood Classics elnevezésű produkciójukat, amelyben népszerű filmzenéket játszanak eredeti kottákból a szimfonikusok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában