Hét premierrel készül a Győri Nemzeti Színház

2013. szeptember 13. 17:49
Hét premierre készül a most induló évadban a Győri Nemzeti Színház – közölte Forgács Péter igazgató a pénteki évadnyitó társulati ülésen.

Elmondta: az első premiert, a Salemi boszorkányok című darab bemutatóját szeptember 28-án tartják a színházban. Arthur Miller darabja mellett bemutatják László Miklós Illatszertár című művét, akárcsak Móricz Zsigmond Úri muriját és Giuseppe Verdi Rigolettóját. A könnyed műfajt erősíti a Mágnás Miska című operett, valamint a Csoportterápia, amely a fővárosi Madách Színház vendégjátékaként kerül színre. A komolyabb tematikához tartozik Martin McDonagh kortárs ír szerző drámája, A kripli.

Az év nagy musical premierjeként említette Forgács Péter a Tim Rice és az ABBA együttes két férfi tagja, Benny Anderson és Björn Ulvaeus által jegyzett Sakkot, amelyet koncertdarabként már bemutattak a napokban hatalmas sikerrel. Az igazgató elmondta: három héttel a bérletárusítás vége előtt 8600 bérletet adott el a Győri Nemzeti Színház, amely ezzel már most túlteljesítette a tavalyi adatot. Az eseményen elhangzott: tavaly 110 ezernél is több nézőt fogadott a teátrum.

Forgács Péter megjegyezte: leginkább a diákok érdeklődése nő a színház iránt, 19-féle bérletükből a nekik kínált három olyan gyorsan elfogyott, hogy a fiatalok a többit is elkezdték vásárolni. Ez pedig azért is fontos a teátrum számára, mert a jövő nézőgenerációját nevelik így. Az igazgató a csütörtöki színházi nyílt napról megemlítette: rengeteg kincset és titkot rejt a nagy és zegzugos épület, amelyet már csak azért is érdemes megmutatni a közönségnek, mert ezzel még jobban magukhoz köthetik a publikumot. Az évadnyitón az igazgató megjegyezte, „én már a következő évadot tervezem”, így a kész terv várhatóan decemberben véglegessé válik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában