A Népszabadság szétkúrása folytatódik

2013. szeptember 17. 9:49

Aczél Endre
Facebook
Egy olyan lapról van szó, ahová 21 éven keresztül minden áldott nap, a szabadságom idején is, minimum heti két publicisztikát írtam.

Csak azért, mert fáj. Egy olyan lapról van szó, ahová 21 éven keresztül minden áldott nap, a szabadságom idején is, minimum heti két publicisztikát írtam. A Népszabadság szétkúrása Tóth Levente mb. főszerk. készséges közreműködésével megállíthatatlanul folytatódik. Immár nincsenek főszerk.-helyettesek, egyik eltávozott, a másik lefokozódott. Megspóroltak évi pár milliót. Fogalmam sincs, ki csinálja a lapot. Hajdanán ez úgy volt, hogy – más példa is van – Tamás Ervin főszerk.h. mellett ott ült Friss Robi lapszerkesztő, és csinálták a lapot.

Ma minden lapszámot egy Tóth csinál (nem Ákos)? Vagy hogy? Ki a jóisten dönt ilyen átszervezésekről? Egy Mihók nevű Ringier-egyén, akinek annyi köze van az újságíráshoz mint nekem a szeplőtelen fogantatáshoz? És az MSZP, amely egy Kránitz nevű úr révén társtulajdonos, mit tesz? Ministrál? Besegít abba, hogy Magyarország legnagyobb példányszámú napilapja a zúzdába kerüljön, avagy arra bankol (nem ok nélkül), hogy még mindig marad elég jó ember, aki teleírja a lapot, és legfeljebb szemöldökráncolással nyugtázza, hogy jé, már ez sincs, az sincs, és a végén majd Agatha Christie-vel mondja: »..and there were none«. Senki se maradt. (Vö. Tíz kicsi néger vagy indián, mindegy.)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Egy olyan lapról van szó, ahová 21 éven keresztül minden áldott nap, a szabadságom idején is, minimum heti két publicisztikát írtam."
Tehát tevékenyen részt vettél a lap "szétkúrásában". :)Folytassátok!
No problem ... én nem sajnálom sem a lapot sem téged Endre!

Csinálják csak az elvtársak!

"Egy olyan lapról van szó, ahová 21 éven keresztül minden áldott nap, a szabadságom idején is, minimum heti két publicisztikát írtam. "
Na ITT a probléma Acsády elvtárs!

A 2010-es szám volt a legjobb! Üres elsőlappal. Ezen a vonalon kéne haladni tovább és akkor nem kell fáradtan, öregen beviszkizve napi két felesleges publicisztikát írni. Szabadság!

simán lehet. Hétfőn belekezd az egyikbe. Viszki. Másnap másnap van. Megin írogat egy kicsit. belekezd egy másikba. megin viszki. és így tovább egy hét és kész a két pamflet. Kassza. Én nem sok Acsádi szösszenetre emlékszem, de egyre igen. Amikor reggel megírta, hogy az SzDSz úgysem ugrik ki D-209 mögül, csak megint zsarol. Délután már nem volt D-209 ME.

ez kész, ezen röhögök tíz perce. és ő az újságíró, akinek az írás szakma és nem hobbi...

"A Népszabadság szétkúrása folytatódik"

Szexelnek az balliberálisok? Mi van Aczél úr irigykedünk? Már nem megy? Olyan mint a harangkötél, húzni lehet tolni nem?

Olyan ez az óbégatás, akárha a Népstabadság valójában a mamád volna.

"A Népszabadság szétkúrása folytatódik"

"Tehát nem a példányszám, az olvasottság szerint osztják el a hirdetéseket "
hanem pl. célcsoport szerint is..

azt hiszem ennek a mocsok újságnak a megszűnésével fog elkezdődni az igazi rendszerváltás

Hát, ebben van igazság. Az Acél neve beindítja a feltételes reflexeket.
Volt itt 23 év alatt minden rossz a köznép számára, ami csak elképzelhető, annyira, h. hovatovább a megszépítésre hajlamos emlékezet a nagyon olcsó könyveket, a megfizethető opera és hangversenyjegyet, az általánosan kijáró munkahelyet, az évi nyaralásokat. akár a vállalati üdülőkben, a Kádár kor pozitívumai közé sorolja. Volt ilyen is, meg sok negyítívum, s mindegy, az a rendszer gazdaságilag, sokak örömére, megbukott és lényegileg volt annak sok hibája is, viszont, h. a demokrácia ilyen lett, az nagyban az Acsádi és tsainak köszönhetjük. Túl sok volt itt a szocialista-SZDSZ kormányzás, túl sok a bűnszövetkezetben elkövetett szabadrablás.
A Népszabadság egy velejéig romlott, hazug, pártérdeket képviselő propaganda lap, de nem hinném, h. megbukna. Talán most, h. kevesebb a hirdetés, kevesebb a pénz, de nem lesz ez mindig így, szinte hihetetlen, de van, volt és lesz ezeknek közönsége.

nol.hu-t pár ezer ember olvassa ( Szanyi)

"Ráadásul vészesen lecsökkennek a devizatartalékok, az MVM-et végletesen eladósítják... "
És.
Ezért "a Népszabadság szétkúrása Tóth Levente mb. főszerk. készséges közreműködésével megállíthatatlanul folytatódik."

Világos.
outsider1, te sosem tudod meglepni az embert.

Valami hasonlót mondott Horn is, amikor az Új Magyaroszág megszűnt. Akkor az elvtársak nagyon helyeseltek, döntsön a piac, most rájuk került a sor. Bizony, a szokásos állami hirdetések elmaradnak, s a vállalkozók is kétszer meggondolják, hogy az alkonyba hajló népszabóban jelenítség meg arcukat. A végén még valami tényleges munka után kell nézniük.

"A szervek engedélye nélkül senki sem vállalhatott tartós külföldi munkát, ez minden szocialista országban így volt, több százezer ember került ilyen helyzetbe" - adta vissza Aczél Endre szavait a Reggeli Újság." © Seres

Látod, ez a vetés is beért. Most meg ilyen helyzetbe kerültél. Csak szégyen, hogy emez felháborít, amaz viszont meg se kottyant az önérzetednek.

Jó hírem van, Acsádi: ma már a szervek engedélye nélkül is vállalhatsz tartós (!) külföldi munkát. Jelentkezz az Amerikai Népszavánál!

Úgy látszik a kuncze féle tabletta potencia növelő szerként működik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés