Posztumusz életműdíjat kapott Pavarotti

2013. szeptember 17. 19:30
Posztumusz életműdíjjal tüntetik ki a 2007-ben elhunyt világhírű olasz tenort, Luciano Pavarottit a Classic Brit Awards idei gáláján – tették közzé a brit klasszikus zenei díj honlapján.

Az életműdíjat már hat évvel ezelőtt odaítélték neki, ám minden idők egyik legsikeresebb operacsillaga elhunyt májrákban, mielőtt átvehette volna az elismerést. Özvegye, Nicoletta Mantovani, aki a jövő hónapban átveszi nevében a díjat, úgy fogalmazott: „Csodálatos, hogy a zeneipar így tiszteleg Luciano előtt, különösen akkor, amikor éppen első felvételének 50. évfordulóját ünnepeljük”.

Az évfordulóra újra meg is jelentetik a felvételt, amelyen Pavarotti a Bohéméletből Rodolfo Milyen hideg ez a kis kéz kezdetű áriáját énekli. Az eddig lappangó anyagot Nicoletta Mantovani találta meg Pavarotti személyes archívumában, és ő szorgalmazta az újrakiadást – írta korábban a BBC hírportálja. Pavarotti 50 évvel ezelőtt, 1963-ban debütált a londoni Királyi Operaházban is, és ekkor írt alá exkluzív szerződést a DECCA lemezkiadóval.

A Classic Brit Awards díjátadó ünnepségét október 2-án tartják a Royal Albert Hallban, ahol Hans Zimmer Oscar-díjas zeneszerző, Lang Lang kínai sztárzongorista, Ludovico Einaudi olasz zeneszerző és zongoraművész, valamint Amy Dickson ausztrál szaxofonművész is elismerést vehet át.

 
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában