Istenhit és politika

2013. szeptember 18. 15:26

Kerék-Bárczy Szabolcs
Hírhatár
Szerencsésnek érzem magam, hogy soha nem kételkedtem Isten létezésében. De egy percig nem gondolom azt, hogy az én utam az egyetlen igaz út.

Ferenc pápa reményt adhat mindannyiunknak. Üzenete az elszántak, alázatosak, elesettek felé fordulók üzenete. Ám ahogy az én egyházamnak, úgy az összes hívő közösségnek rengeteget kell tennie azért, hogy az emberek a szeretet hordozóit láthassák bennünk. Sok az elmaradásunk, rengeteg a terhünk, a bűneink irdatlanok.

A hívő politikusnak ma a társadalom egészének gyarapodását kell szem előtt tartania. Erejét akkor mutatja meg, ha bízik önmagában és minden társában, akik ugyanazokat a célokat tűzték ki maguk elé. Akkor is összekapaszkodunk, ha a közös célok elérésében az én alapvető iránytűm a hit, míg másé esetleg istenhit nélküli emberi tisztesség.

A hívők az összes többi közösséggel együtt alkotják Magyarországot. Egyikük sem lehet meg a másik nélkül. Nyitottság, folyamatos párbeszéd és megértésre való törekvés nélkül nem lehet béke és stabilitás hazánkban. Senki nem törekedhet kizárólagosságra, nem nézheti le a másikat, nem tarthatja magát a többinél felsőbbrendűnek.

Ha megkérdezik, miét vagyok a DK-ban—hát, ezért is.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Ferenc pápa reményt adhat mindannyiunknak"
De csak Ő!

ugyanannyit bérmálkoztak..

Nincsenek ennek a fiúnak szülei, akik szólnának neki, hogy ne járassa már le ennyire magát és a családját ... Ne Fletónál keresse Mária országát, hiszen Fletó már megmondta, hogy nem vagyunk az. Tényleg szóljanak neki, mielőtt még súlyos lelki sérüléseket szerez a DK-ban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés