Számunkra a legfontosabb a tehetség

2013. szeptember 20. 11:28

Andy Vajna
Origo
A kormány megbízik a szakértelmemben, és nem szól bele, hogy milyen filmeket támogatunk. Interjú.

A készülő filmek között kettő melegtémájú, az egyikben feka a főszereplő, a másikban egy ökoterrorista, aztán ott az Argo 2, ami a bűnözést isteníti. A kormánypárti kollégái nem szokták megkérdezni, hogy miért támogatják ezt a sok liberális szemetet?

Nem szokták. Engem azért bíztak meg ezzel a feladattal, hogy rendet tegyek a szakmában, és úgy gondolták, hogy a tapasztalatommal ezt meg tudom úgy szervezni, hogy működjön.

De azért azt belátja, hogy ez szokatlan? Mert az összes olyan kulturális területen, ahol a kormány befolyást szerzett, azonnal megállították a liberális métely burjánzását.

Más területekkel én nem foglalkozom, a saját dolgomat végzem, és nekem tiszta utat hagytak, hogy megvalósítsam az elképzeléseimet. A témák és a filmek nem tőlünk származnak, és ha érdekes történetről van szó, akkor mi azt szívesen támogatjuk. Megint mondom: számunkra a legfontosabb a tehetség. Ha valaki tehetséges, akkor mindegy, hogy miről akar filmet csinálni. De ehhez szükség van először egy jó forgatókönyvre.

Nehéz volt kiharcolni ezt a szabadságot?

Nem. Szerencsére a kormány megbízik a szakértelmemben, és nem szól bele, hogy milyen filmeket támogatunk. Inkább a bürokrácia az, ami nehézségeket okoz, amivel állandóan harcolni kell, de ez megvan minden ágban. Amerikában ugyanígy.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Örülök és bízom Andy Vajna rutinjában, de könyörgöm, felejtse el - ha lehet - azt, amit Hollywood elültetett a fejébe.
Felejtse el az erőltetett PC-t, ne menjen el a német filmgyártás téves irányába sem, akik majmolják Hollywoodot.
Hagyja meg az amerikaiaknak a patikamérlegen porciózott leosztásos módszert: egy női főnök, vagy ha az nem, akkor a 49 kilójával és a fél méteres hajával karakán bunyós, persze nagyon pozitív hős, egy-két okos zsidó, két feka, akik általában szintén nagyon pozitív figurák, azután némi szájbarágós liberálmaszlag, ami gyakran elengedhetetlen.
Én például már ezért nem nézek amerikai filmeket.
Mintha szégyen lenne ott fehérnek, hazafinak, férfinek és sikeresnek látszani a filmeken.
Üdítő kivétel volt hetekre a TV-n ment Jason Bourg trilógia.
A szovjet idők ideologikus méricskélése, sematikus filmjei kutya fasza ahhoz képest, ami Amerikában kialakult és onnan árad.
Jó lenne európai szellemiségű és értékrendű filmeket csinálni.
A franciák még állják a sarat, vegyünk példát róluk.

Értelek és megértelek.

15-20 filmet (nagy, játékfilmet) is fel tudnék sorolni, amire már támogatást adtak Vajnáék, és KÉSZÜLnek is a filmek! (Ami, mint tudjuk, nem néhány nap alatt készül el: kezdve a forgatókönyv-írástól a forgatásig.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában