Nyílt levél Erdős Virághoz

2013. szeptember 20. 19:46

Szalóki Ági
Facebook
Amikor pályáztál, tudhattad, hogy ez a kormány a Kárpátiának állami kitüntetést adott. Ha hallottad hírét, egyáltalán miért pályáztál az NKA-hoz?

„Kedves Erdős Virág!

Nem ismerjük egymást személyesen. Nagyon tisztellek és szeretem az írásaidat. Olvastam az NKA-hoz írt leveled. Amikor pályáztál, tudhattad, hogy ez a kormány a Kárpátiának állami kitüntetést adott. Bizonyára azt is, hogy a kitüntetés átadása körül – itt a Kárpátia méltatásának szövegére gondolok – nem volt épp minden rendben. Alább mellékelem Bolya Mátyás Balogh Zoltánhoz írt levelét. Úgy gondolom, mindezek után nem is meglepő, ha az NKA a Kárpátia készülő lemezéhez támogatást nyújt.

Amennyiben nem tudtál erről az ügyről, úgy értem és elfogadom a döntésed, ám ha hallottad hírét, egyáltalán miért pályáztál az NKA-hoz? Kaptam én is támogatást és úgy veszem, mintha részben saját pénzem kapnám vissza, hiszen eleget adózom. Remélem, lesznek, akik többszörösen megadják Neked, amit most az NKA-tól nem fogadsz el, mert várom, várjuk az írásaid, sokat adnak. Csupán arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy ha mindenki – aki hozzád hasonlóan gondolkodik – lemond a támogatás összegéről, az üzenetértékkel bír, de nem jelent megoldást. Legalábbis így érzem. Megoldást az jelenthetne, ha létezne Magyarországon igazi független mecenatúra.

Üdvözlettel:

Szalóki Ági”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jól van ÁGI, bravó!
Bár lehet, hogy kevesebb koncert-meghívásod lesz egy darabig.

Eladható? Akkor az mosópor, politikus vagy amerikai gagyi film, de nem művészet!

Szerintem a mai kultúrharcban ez kiállás. Ha nem is bántó formában. De lehet, hogy tévedek.
Mindenesetre Szalóki Ágit sokkal többre becsülöm, mint Erdős Virágot.

A tipikus szadeszos hübrisz beszél Önből, besorol, minősít megszokásból,ahelyett, hogy azt a közönségre bízná.

Magam szívesebben hallgatom Orad Katz énekét, mint Szalókiét. De nem mondom azt, hogy Szalókit csak a parasztok, jelen estben Ön szereti.

Fel kellene már fedeznie, hogy ma már az Ön politikai látószögébe beleférő embereken túl, mások is hozzájuthatnak állami támogatáshoz. Elfogadom, hogy nehéz megszoknia, de az élet már csak ilyen.

Ágikának meg csak annyit, hogy az utolsó igazi mecénás 1961-ben meghalt, Hatvany Lajos báró személyében. Tessék talán kilincselni Csányinál és a többieknél, a kedves Virággal együtt.

Persze előtte azért jó, ha a saját teljesítményük, a közönség helyzetbe hozza Önöket.

Tiltakozom a plágium ellen. Ezt én már egyszer elsütöttem a "hídi vásár" kapcsán, ahol Feri próbálta lázba hozni a szépkorúakat. Kérem talájon ki jobbat és irónikusabbat.

Egyébként meg leginkább a Zeneakadémiára járok , de szeretem Jávor Fegyát is,a jó klezmer zenét,s szívesen hallgatom a Honfoglalás zenekart. Ismerek Kárpátia számokat is, s több is elnyerte a tetszésemet.

Én nem a kötelezővé tett politikai attitűd alapján válogatok a kulturában. A minőséget, a szépet keresem. Tegye Ön is ezt. Lazítson, a párt már szabadságot enged e téren is.

"Ha viszont az allam megis ad nekik penzt mert ugy gondolja, hogy ez a politikailag korrekt, akkor az allam sajnalatos modon meglehetosen hulye."

Végre valaki a lényegről!

Újfennt meg kell kérdezni, hogy ki az árokásó. Ha ő kep támogatást, akkor én - bár pályáztam rá és megkaptam -nem kérek belőle. Ha eleve nem adnak neki, akkor pedig, autoriter, csak a sajátkait támogató a hatalom.

Ne pályázzon vagy ha pályázptt és kapott, akkor örüljön neki. Semmi köze ahhoz, hogy ki kapott még.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés