Érvénytelen a Vígszínház vezetésére kiírt pályázat

2013. szeptember 26. 13:31
Érvénytelenné nyilvánította a Vígszínház igazgatói posztjára kiírt pályázatot csütörtökön a fideszes többségű Fővárosi Közgyűlés. A NOL szerint a döntést azzal indokolták, hogy nem akartak a szakmai zsűri helyett dönteni Eszenyi Enikő és Balázs Péter között.

A Vígszínház vezetésére Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház direktora és Eszenyi Enikő, a Vígszínház jelenlegi igazgatója egyaránt pályázott. A zárt ülésen hozott döntés okáról, hátteréről egyelőre nem közöltek hivatalos információt, de hamarosan új pályázatot írnak ki a Vígszínház igazgatói posztjára. Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciójának vezetője az ülésről kijőve azt mondta, a fideszes többség „minden szakmai és morális érv ellenére” határozott a pályázat érvénytelenítése mellet.

Balázs Péter újságíróknak elmondta: még ő sem ismeri a döntés részleteit, lemaradt a napirendi pont elejéről, és később határoz arról, pályázik-e újra. Eszenyi Enikő csak annyit közölt, hogy újra indul a posztért.

A NOL szerint a Fővárosi Közgyűlés nem akart választani Balázs Péter és Eszenyi Enikő pályázata között. Mindezt azzal indokolták, hogy a szakmai zsűri nem hozott „érvényes” döntést, ők pedig nem akartak helyettük állást foglalni.

A szakmai zsűri három-három támogató szavazatot adott Eszenyinek és Balázsnak is. Előbbi e mellé két nem szavazatot és egy tartózkodást, utóbbi két tartózkodást is „begyűjtött”.

A NOL szerint meglepő az indoklás, mivel a szakmai zsűrinek csak véleményezésre volt jogköre, döntenie a közgyűlésnek kell.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"... a szakmai zsűri nem hozott „érvényes” döntést, ők pedig nem akartak helyettük állást foglalni..."

Ez korrekt álláspont.

Ha annak idején képes lett volna erre a Demszky féle ballib vezetés, sokkal nívósabb lenne a főváros űvészeti élete.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában