Tarlós István kimeríti a bunkóság fogalmát

2013. szeptember 27. 12:57

Hont András
hvg.hu
Nem tartozom Eszenyi Enikő leglelkesebb rajongói közé, de egészen bámulatos önfegyelemmel, saját intézménye és közönsége iránti alázattal tűri az egész komédiát.

„Az immár főpolgármester Tarlós játszi könnyedséggel szárnyalja túl a korábbi bunkósági rekordokat, és szinte már föl sem tűnik, hogy a suttyógyülde Fővárosi Önkormányzat hogyan kezeli Eszenyi Enikőt. Ráadásul ez esetben nem is egy pozícióra törő politikusról van szó, hanem egy Kossuth-díjas színészről (aki a díjat még akkor kapta, mikor az még ért valamit, mellesleg az első Orbán-kormány alatt), a Vígszínház jelenlegi igazgatójáról, akinek ebbéli ténykedését eléggé általános elismerés övezte, és akit ennek ellenére annyira se méltatnak, hogy nyíltan közöljék vele: coki. Vagy, hogy nem tetszik a frizurád, vagy, hogy nem passzol az elképzeléseinkhez, amit csinálsz, fedettpályás futballcsarnokot akarunk a Vígben, vagy, hogy bocsika, a helyedet már odaígértük valamelyik haver unokahúgának, akinek nem jutott trafik. Ehhez képest az ülésről kitámolygó képviselők elsőre még azt sem tudták megmondani, hogy érvénytelenné vagy eredménytelenné nyilvánították a pályázatot, ami csak annyiban érdekes, hogy ha nem találtak eljárási hibát, és a pályáztatás érvényes, úgy legalább annyival tartoznak Eszenyinek, hogy megindokolják a megindokolhatatlant.

Az ügy hátterében persze az áll, hogy Eszenyi a Nemzeti Együttműködésben elvárható minimális meghunyászkodásra is képtelen, még Alföldi Nemzetiből kihajított darabját is hajlandónak mutatkozott befogadni, ezért úgy döntöttek, hogy a színházat odaadják egy színpadi kelléknek (értve ez alatt a kampányesemények szónoki emelvénye mögötti bamba ácsorgást), aki viszont ahhoz is hülye volt, hogy érvényes pályázatot adjon be.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem értem, hogy miért kéne helyből tovább futtatni egy, az előző kormány alatt kinevezett igazgatót akkor, amikor a baloldal ugyanígy jár el a nem általa kinevezettekkel.

Nem kéne inkább felvállalni úgy, mint az osztrákok, hogy pályázat nélküli kinevezés van?

Mér kell állandóan ez a cirkusz, h vkinek lejár a szerződése? tervezhető esemény.

A döntéshozók így döntöttek demokratikusan.
Nem tudom milyen igazgató Eszenyi Enikő de a művészetét nem kellene összekeverni az igazgatói tevékenységével.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés