Alföldinek szeretettel egy kép: Vona Gábor a Nemzetiben

2013. szeptember 30. 19:45

Vona Gábor
Facebook
A Nemzeti élén végre nem Alföldi Róbert pusztít, akinek művészi zsenialitását nem vonom kétségbe, de emberi alkalmatlanságát egy ilyen színház vezetésére egyértelműnek tartom.

„Alföldi Róbertnek szeretettel egy kép: Vona Gábor a Nemzetiben

Szombaton este megtekintettem a Nemzeti Színház induló előadását, a Vitéz lélek című darabot Tamási Árontól. A mű zajos, állva tapsolós sikert aratott a nézőtéren, de én nem akarok képmutató lenni. Nekem ugyanis vannak kritikai megjegyzéseim is a darabbal kapcsolatban, van bennem egy kis csalódottság, bár azt összességében én is jónak értékelem. 

A színészek játéka és a rendezés is tetszett, szerintem maga a darab volt rossz választás. Isten bocsássa meg nekem, de szerintem Tamási Áronnak ez egy viszonylag gyengébb műve. A karakterek felszínesek és iskolásak, a történet sablonos, a mély mondanivaló sokszor szájbarágós. Amit ki lehetett, azt kihozta belőle mind a rendező, mind a színészek, de ebben nincs több. Szerintem. És itt a »szerintem« kifejezésen komoly hangsúly van, hiszen nem a szakmám, csupán a gondolkodásom kritikus. 

Persze nem akarom én elrontani az ünnepet. Mert ettől még az ünnep az ünnep. A Nemzeti élén végre nem Alföldi Róbert pusztít, akinek művészi zsenialitását nem vonom kétségbe, de emberi alkalmatlanságát egy ilyen színház vezetésére egyértelműnek tartom. Vidnyánszky Attilának és az egész társulatnak viszont sok sikert kívánok!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A Nemzeti élén végre nem Alföldi Róbert pusztít, akinek művészi zsenialitását nem vonom kétségbe"

Beszédhibás zseni?
A Főiskolába be se engedték volna, ha komolyan veszik a feladatukat, csak hát a papa...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában