Balázsrul

2013. október 2. 14:11

Aczél Endre
Galamus
Ha viselkedési norma az, hogy valaki hosszú éveken át biodíszletként ácsorog Orbán Viktor kampányrendezvényein, mint ő tette, akkor jaj mindenkinek.

Vannak dolgok azonban, amelyeket nem értek. Mindjárt a legelső: a szolnoki színház jelenlegi igazgatója, a Víg hajdani művésze honnan veszi magának a bátorságot, hogy ítélkezzen arról, ki méltó és méltatlan a legnagyobb pesti színház tagságára? Amikor Latinovits dohogott, és egy klasszikus könyvben meg is írta (Ködszurkáló, 1973), mi a baja a színházával, a színészettel, a hivatással, mik az eszményei, amelyekből beteljesülni keveset lát maga körül, az nem csak óriási feltűnést keltett, hanem Latinovits színészi teljesítményei okán mindenki komolyan is vette. Arról nem is beszélve, hogy a Ködszurkáló irodalomnak is nagyszerű volt.

Na de Balázs? A »nagy Vígben«, a Várkonyiéban, ahol egyszerre volt jelen Latinovits, Darvas, Tomanek, Páger, Somogyvári, Bárdy, Básti, Tordy, Bitskey, Bilicsi etc., a mai szolnoki igazgató ügyes és tehetséges, sőt népszerű karakterszínész volt, nem több. Akármit is gondol magáról ennyi év távlatából.

Gondolni viszont gondol. Például azt, hogy viselkedési normákat ír elő az általa majd vezetni remélt teátrum művészeinek. Namármost, ha viselkedési norma az, hogy valaki hosszú éveken át biodíszletként ácsorog Orbán Viktor kampányrendezvényein, mint ő tette, akkor jaj mindenkinek. (Leszámítva azokat, akik utálják Eszenyi Enikőt, mert ilyenek is vannak.)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerző el van erősen tájolva ha azt hiszi, hogy normákat állíthat fel. Azoknak az időknek vége.

Örülök, hogy felsoroltad azokat a kiváló színészeket, akik a Vígben voltak, így legalább össze tudod hasonlítani a mostani közepes gárdával. Annak is örülök, hogy megengeded annyi sárdobálás, mocskolódás után, Balázs Péternek, hogy tovább vezesse a színházát.

Egyébként Aczél elvtárs, miről írnál, ha Eszenyi is ott állt volna biodíszletként, vagy kiderülne, hogy Eszenyi a 2014-es választásokon a Fidesz arca lesz?

Úgy, mint Amerikában ugye, ahol a színészek, énekesek "biodíszletként" állnak valamelyik elnökjelölt mögött. Az ellen is fel kéne szólalnia Aczél elvtársnak, mert ez tűrhetetlen, amilyen demokrácia Amerikában van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában