Jogdíjak: se nektek, se a Fidesznek

2013. október 8. 14:47

Ceglédi Zoltán
hvg.hu
Bátor dolog szembeszállni a hatalommal. Még bátrabb lenne, ha a hatalomtól függetlenül működő, hazug és kártékony szisztémának is nekimennétek.

„Szóval lehet itt petíciózni, kedves magyar művészek, de ugye azért abban megegyezhetünk, hogy itt most azon folyik a vita, hogy az eleve megkérdőjelezhető módon beszedett pénzről ki döntsön? Ha majd azt követelitek, hogy ez az egész őskomcsi szisztéma menjen a levesbe, én leszek az első, aki kiáll az akciótok mellett. Persze, mostantól zavarni fog, ha már nem csak az állami kitüntetéseket, de a jogdíjpénzeket is szélsőjobboldali és/vagy házi muzsikusok felé tereli a kormány (Balog Zoltánnak küldök is majd egy Kárpátia-pólót) – de csak nüánsznyi a különbség ahhoz képest, amikor általam sosem hallgatott haknisztárok, a nyolcvanas évek óta kizárólag búcsúkoncerteket adó »nagy öregek«, meg úgy eleve az Artisjusnál jól fekvő egyebek kapnak pénzt. Sem előbbiek, sem utóbbiak produktumai nem jártak soha az általam megvásárolt adathordozókon – akkor miért is adóztattok? 

Bátor dolog szembeszállni a hatalommal. Még bátrabb lenne, ha a hatalomtól függetlenül működő, hazug és kártékony szisztémának is nekimennétek. Hadd érezzem, hogy csak az Artisjus a gáz, és nem Ti!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a fazon mit szed mostanában?
Egyre normálisabbnak tűnik (lehet, hogy csak átmeneti tünet, mellékhatás).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés