Nemcsák és a fedő

2013. október 9. 8:58

Gerlóczy Márton
hvg.hu
Kerényi, Ókovács, Nemcsák. Túlnyomórészt túldíszített, túlontúl túlmozgásos és túlbuzgó túlteljesítők.

„Kerényi, Ókovács, Nemcsák. Túlnyomórészt túldíszített, túlontúl túlmozgásos és túlbuzgó túlteljesítők. Mintha rettegnének attól, hogy nem csinálják elég jól, mint a kezdő háziasszonyok a konyhában a sóval és fűszerekkel a kezükben. Felvesszük a díszmagyart. Megszórjuk egy kis himnusszal, aztán behabarjuk e sorokkal: »Hozzád megy szívem, ajkam csak dadog, Hazámért reszketek, magyar vagyok.« A megbízottnak ízlik, mi mást is mondhatna. Elmeséli majd a megbízónak is. Az sem mondhat mást, jól főztök, fiúk.

Van az a vicc a kezdő háziasszonyról és a férjéről. A férj hazamegy első nap, kérdi mit főztél, anyjuk. Tésztát apjuk. Mit tegyek rá? Mákot. Hazamegy másnap, kérdi, mit főztél anyjuk, tésztát apjuk, mit tegyek rá? Diót. Harmadik nap, negyedik nap, egyre unottabban, mit főztél anyjuk, tésztát apjuk, mit tegyek rá – kérdi az asszony. Tedd rá a fedőt és menj az anyádba!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az. Indulatból (gyűlöletből?) lövöldöz.

És unalmas.
Lapozzunk.

Az első bekezdés, amit írtál, az érdektelen, nincs mit foglalkozni vele, úgy hülyeség, ahogyan megírtad.
Foglalkozzunk a vicceddel.
Szóval, egy új, fiatalok között kötött házasságban el nem tudom képzelni, hogy a férj úgy menjen haza, hogy anyjukozza a nejét.
Ezt te fogalmaztad így, ki tudja milyen indíttatásból talán lazának akartál mutatkozni, de kiderült, hogy még egy viccet sem tudsz hitelesen előadni.
Akkor mi a büdös francot akarsz, te Kerényitől, Ókovácstól, vagy Nemcsáktól, te szellemi törpe?!

Egy senki ugat.Ókovács páratlan munkabírású, nagyszerű ember, az, h. az Erkel ismét kinyit, a Fidesz kormány és Ókovács nagy harci tette, amivel a kisebb pénzű közönség jól jár. A magam részéről az Operát kicsit túl csillogónak találom, a jegyek pedig igencsak fölmentek.
Kerényi idős ember, talán kicsit sok lett neki a sok kompromisszum, amit hoznia kellett, h. a hosszú-hosszú Acél korszakban is érvényesülhessen.
Nemcsák színháza tulajdonképpen közel van hozzánk, de sohasem szerettem színházba járni, bár ha történetesen szerettem volna is, a tavalyi Vígszinház bérlet eléggé elvette a kedvemet. Nemcsákot a Szomszédokban láttam, meg verset mondani hallottam, tetszett.
Hozzájuk képest ez a Gerlóczy egy kezdő és nem tudom, minek írogat és ítélkezik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában