Pol Pot megye punkjai

2013. október 10. 9:48

Tóta W. Árpád
hvg.hu
A magyar színház jobban teljesít. Csinos vígjátéki fordulat, hogy mindez nem a népnevelés, nem is az alaptanterv, és főleg nem a színházi illetőségű ölebek hatására történik, hanem ellenük.

„Nincs jobboldali kultúra, ez az igazság. Amit annak neveznek, vak támolygás és részeg kapaszkodás ismerősnek, népszerűnek és magyarnak vélt mintákba, klisékbe és pátoszos, kegyes hazugságokba. Szörényi Levente megmondta ezt már akkor, amikor Alföldire bízták az Istvánt: nem akart árvalányhajas giccset, márpedig ez a galeri mást nem tud. Az efféle rezsimek művészeti nyelve a giccs.

Ezért ez a rezsim nem tudja betölteni a kiszemelt pozíciókat megfelelő minőségű káderanyaggal. Nem azért, mert a baloldali kultúra erősebb és gazdagabb volna. Olyan sincs ugyanis. Alföldi Róbert, Eszenyi Enikő vagy Pintér Béla nem baloldali színházat csinálnak, csak kívül esnek a jobbos szektán. A szekta pedig természeténél fogva kisebbség, függetlenül attól, milyen csalásokkal és bűnökkel szerez aránytalan befolyást. Viszont eközben elhiszi, hogy ők maguk és a világ többi része, az két egyenlő halmaz. Pedig nem: van az ő görcsös, szorongó beszűkültségük, meg van a szabadság.

A kaposvári és a szentesi hallgatók is csak annyit tettek, hogy függetlenítették magukat a szekta tabujaitól. És ez világhírt eredményezett, és azokból a világhírekből nem az derül ki, hogy a rektor milyen tiszteletreméltóan konzervatív férfiú az ő dresszkódjával meg nemzeti elkötelezettségével, hanem hogy mekkora világraszóló idióta.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

JÉÉÉÉÉÉ! "Pol Pot megye punkjai Tóta W. Árpád"? Eddig az újságírás mellett csak arról volt tudomásom, hogy micsoda "olcsó" filmet rendezett. Hiába, ahogy az angol mondás tartja ; Live and learn..

Akkor ez szerinted "Szörényi Levente megmondta ezt már akkor, amikor Alföldire bízták az Istvánt: nem akart árvalányhajas giccset, márpedig ez a galeri mást nem tud." Alföldire vonatkozik? Amennyiben nem, akkor kire, melyik feldolgozásra?

"Nekik három dolog nagybetűs művészet: ami polgárpukkasztó, ami zsidó és ami perverz.", és ráadásnak amibe legalább egyszer szerepel valamilyen pejoratív jelző. Ennek egyik leggyakoribb szava a B+

Na ja! Bezzeg a balliberális kultúra, stilus! TWÁ liberális "felpántlikázott medveszar" írásai megtanítanak bennünket, hogy mi a követendő, ki az etalon. Hiába! Aki punk az punk és punktum.

Én szégyelljem magam? Csak azt írtam le, amit TWÁ írt. Ő talán szégyelli magát? Egy fenét. Szerinted akkor biztos azért nem szégyelli magát az ízes magyar szavakért, stílusért, mert független, hiteles anyagból van gyúrva, mint te. Ne nevettess már ezzel a vissza-visszatérő szövegeddel, mert egyre unalmasabb. Az értékéről már nem is szólva.

"Ha képes ettél" mely arra utal nemcsak élvezed, de eszed is a kultúrát. Biztos nagyon tápláló lehet a TWÁ féle kultúra, azért ízlik ilyen nagyon.

Nem írt? Akkor ezt ki írta? " mi ez a felpántlikázott medveszar, amit újabban felszolgálnak a Nemzetiben."

LOL
Neked tetszik a nyugi stílusa? Engem nem érdekel, legfeljebb a tartalom amit ír.
A nyelvtani hibáid sem érdekelnek - én is hibázok elég gyakran és nem veszem észre, mert közben mást is csinálok - most sem azért tettem szóvá. Csupán azért, mert kapcsolódott a témához és iróniának szántam. Rajtad múlik, hogy hogyan értelmezed. Engem egyik értelmezés sem zavar. Legyen ez a te bajod.

Ez nincs mit megvitatni, mert a felfogásom szerint, nincs se jobb, se bal kultúra, hanem kultúra van. Ezen belül - mivel ahány ember, annyi ízlés - van akinek egyik forma tetszik, van akinek a másik.

A mondás tartalmát pedig biztos ismered: Le style, c'est l'homme.

Részemről ennyi lenne.

Vicc? Hol írtam, hogy vicc? Sehol sem. Te fogalomzavarba szenvedsz. Térj vissza nyugodtan a régi formádhoz, az jobban áll neked.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában