Volt hat-nyolc rajongóm

2013. november 3. 9:19

Galla Miklós
Quart
Erdős Péter és Boros Lajos lelkén nagyon sok bűn szárad, gátlástalanul visszaéltek a hatalmukkal.

- Amikor a magyar új hullám ötven legjobb száma összeállítást csináltuk, meghallgattunk több régi GM49-felvételt is...

- Őszinte együttérzésem.

- De miért? Tök jó zenekar volt.

- Most már én is tudom, de akkor nem volt kellő önbizalmam. Számomra nagy megtiszteltetés a 20. helyezett Kötöde is, meg a 3. helyezett Bélát itt ne keressék, sokan sokféle zenét írtak a nyolcvanas években, és sok jó is van köztük. Nem véletlen, hogy ez a két dal most is műsoron van, mert van egy új zenekarom, a GM több, mint 49, bár néha GM49-ként hirdetik. A régi GM49 tagjai közül senki sincs benne, hanem a Roy és Ádám trióból Nagy Ádám és Csányi Zoli gitáron, illetve dobon, aztán a billentyűs-énekes Pulius Tamás a Mocsok 1 Kölykök zenekarból és a Belmondóból, valamint Barabás Tamás basszusgitározik a Djabe zenekarból. A zenészek világszínvonalúak, és látszik rajtuk, hogy szeretik a számaimat, ezért is jó hangulatúak a koncertjeink. (...)

A hanglemezgyár viszont akaratunk ellenére gyereklemezzé változtatta, rá volt írva, hogy 14 éven felülieknek nem ajánlott, amit önhatalmúlag, a mi határozott kérésünk ellenére írtak rá, a hatalmukkal visszaélve.

- Ez egy embernek köszönhető? Tehát Erdős Péter döntése volt?

- Nem, Boros Lajosé, akivel azóta haverok lettünk, de ezt ő írta rá. Szívesen szidnám Erdős Pétert, de erről ő nem tehetett. Ő arról tehetett, hogy a P. Mobilnak nem volt lemeze, de arról viszont vastagon.

- Más lenne a magyar popzene ma, ha annak idején nincs Erdős Péter?

- Valószínűleg más lenne. Volt olyan lemez, amiről ő kijelentette, hogy lehetne aranylemez, csak neki nem volt kedve hozzá, és ezért nem gyártatott százezret belőle, hanem csak mondjuk húszezret. Ő döntötte el, hogy ez a zenekar nem lehet sikeres, viszont a Neoton igen. Erdős és Boros lelkén nagyon sok bűn szárad, gátlástalanul visszaéltek a hatalmukkal. Én leginkább a P. Mobil-sztorit ismerem, de mások nyilván más rémtörténeteket tudnának mesélni. Erdőssel egyébként nekem nem volt pengeváltásom zenészként, csak újságíróként találkoztam vele.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tudd, kiről van szó:

"Erdős Péter (Budapest, 1925. július 7. – Budapest, 1990. február 21.) jogász, „menedzser”, azaz a magyar popzenei világ irányítója a Kádár-rendszer alatt. A „pop cézárjának” is szokták nevezni.

Édesapja pincér volt, édesanyja varrónőként dolgozott. Szülei válását követően anyja nevelte. Miután a gimnáziumot elvégezte, 1943-tól szabóinasnak szegődött. 1944-ben munkaszolgálatra hívták be. Borban épített vasutat, ahol Radnóti Miklóssal is találkozott. Zsidó származása miatt először Sachsenhausenba, majd Buchenwaldba deportálták. Erdős 39 kilósra fogyott le a megpróbáltatások során, mire az amerikaiak felszabadították a tábort. A második világháború befejeztével egy évet egy svájci szanatóriumban töltött, itt ismerkedett meg a magyar kommunista emigrációval. 1949-től szerkesztette a Magyar Napot, volt lektor az Athenaeum kiadónál. Oktatott a Színművészeti Főiskolán, ahol Szinetár Miklós és Psota Irén is a tanítványai között voltak; a Szabadság és a Szabad Nép c. lapoknál volt újságíró."

Boros Lajos:
"Szülei: Boros Emil és Goldstein Klára. Középiskolai tanulmányait a Bánki Donát Gépipari Technikumban végezte. Főiskolai tanulmányait a Kandó Kálmán Villamosipari Főiskola gyengeáramú szakán végezte 1967–1970 között. 1967–1968 között a Hűtőgép KTSZ-nél volt bádogos. 1970–1971 között a Telefongyár üzemmérnöke volt. 1971-ben a Felfüggesztés című betiltott hangjáték társszerzője volt. 1971–1977 között az Infelor számítástechnikai cég munkatársa volt. 1972-ben a Ki mit tud?-on első helyezett lett, mint gitáros-énekes. 1974-től rendszeresen publikál, gitáros-énekesként önálló esteket tart. 1977-től musicalek társszerzője. 1977–1984-ben a KISZ Központi Művészegyüttes folkpódiumának művészeti vezetője volt. 1985–1990 között a Hungaroton popzenei főszerkesztője volt."

Az erdősök és borosok még mindig köztünk járnak.. Meg a gallák is persze :)

Vitézynek vettünk volna egy nagy terepasztalt, mindenki jobban jár.

"a látszat az, hogy a Vitézy alkalmasnak tünik."
Látszat. Annyi, h picit olcsóbb, mint az elöző kurzus, ez előrelépés.
kevesebb milliárd jut most..

Nem a BKK az olcsóbb. Mihez képest? Csak az egész pest-budai Demszkij vircsafthoz képest. Most nincs M4 többszáz milliárdos projekt például.

Attól még ez az akárki féle Boros ugyanaz marad...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés