Megnyílt az Erkel Színház

2013. november 7. 19:59
Erkel Ferenc születésének évfordulóján, a magyar opera napján a zeneszerző által komponált magyar himnusz eredeti változatának hangjaival csütörtökön megnyílt a csaknem kétmilliárd forint ráfordítással megújult Erkel Színház.

Az ünnepi gálaest kezdetén a Magyar Állami Operaház főigazgatója, Ókovács Szilveszter hangsúlyozta: egy álom teljesült be ezen a napon. Kiemelte: évadonként kétszáz estén az Operaház jegyárainak negyedéért, harmadáért az ottanival azonos mérce szerint és színvonalon élvezhet előadásokat a közönség az Erkel Színházban. Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester köszöntőjében arról beszélt, hogy 1777-ben ezen a napon nevezte el Mária Terézia császárnő és magyar királynő fiáról, József főhercegről a kerületet.

Tarlós István, Budapest főpolgármestere üdvözlő beszédében azt mondta, a jövőre elinduló négyes metró II. János Pál pápa téri állomásán fontos lesz feltüntetni Erkel Ferenc nevét.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A TV-ben láttam, nagyszerű volt a kultúrtörténeti filmmel egyetemben. A kultúrára valóban minden körülmények között áldozni kell, az gyógyíthatja a sebeket, egyesíthet,s örömet szerezhet viszontagságos időkben.

A Duna TV helyszínről közvetítette a megynyitót, oriási élmény volt.

Nagyon nagy eredménysorozat a magyar művelődés legújabb kori történetében az Erkel újboli megynitása. Az után meg különösen, ahogyan a nemzetrombolók 2007-ben bezárták és le akarták rombolni ezt is.

Akinek eddig nem volt elég meggyőző a kétféle politika különbözősége, akkor az most számot vethet. Még be sem melegedett a Zeneakadémia, itt az újabb teljesítmény. Egy olyan időszakban, amikor Európa-szerte a megszorítások és az elvonások fenyegetik a kultúra intézményeit, Magyarország épít, alkot, és értelmet ad a küzdelmeinknek. Ezzel nem fejeződött be, jönnek az újabb felújítások.

Köszönet az építóknek, köszönet az alkotóknak, és legfőképpen a döntéshozóknak, a magyar adófizetőknek, mindnek előtt a magyar kormánynak, amely a költségvetésben biztosította a rávalót.

Nagy élmény volt a megynitó ünnepség! Sajnálatos, hogy az M1 nem közvetítette!!!

Most újabb évtizedekre mienk ez a gyögyörűen felújított intézmény. Javára a nemzetnek, épülésére az ifjúságunknak.

Szépül, épül Magyarország!!! Jó magyarnak lenni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés