Sorállás

2014. január 4. 16:58

A szerk.
NOL
Öt év helyett mindössze másfélre hirdették meg a pályázatot, és erre egyedül a jelenlegi direktor, Eszenyi Enikő jelentkezett. Balázs Péter vár a sorára.

Hogy milyen lesz az a NER-kompatibilis Vígszínház, amelyet majd ő visz Újlipótváros bejáratában, azt eddig is tudhatta mindenki, aki – akár egy szilveszteri műsor erejéig – belelesett a szolnoki színház mindennapjaiba.

Most viszont már Balázs bonvivános nyilatkozata is segít eligazodni, amelyben mostani hátralépését magyarázza: »Hiszem, hogy az én polgári színházi törekvéseimnek helye van a főváros színházi életében, de azt nem szeretném, hogy elképzeléseim politikai csatározásokra adjanak okot« – írta, és ilyenkor egy jobb operettben megszakad a szív, de legalábbis mindenki dalra fakad.

Mi viszont legalább rögzítsük, hogy a »politikai csatározások« jelen esetben az amiatti jogos elemi felháborodást takarják, hogy Tarlós főpolgármester és a Fidesz minden szakmai érvet sutba dobva, a mérhető teljesítményről tudomást sem véve egy politikai kegyencet készül(t) a város egyik legnagyobb színháza élére állítani.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha pályázik akkor azért visítoznak, ha nem pályázik akkor meg azt forgatják ki. Unalmas.

"Elmentek a jó büdös francba az összes kettős mércétekkel együtt ..."
-------------------------------------------
Értelek és nekem is ez ugrott be, hogy "kegyenc". Nevetséges, mintha Eszenyi nem az lenne; sőt!
De amiben eltér a véleményünk: nem, ez nem kettős mérce.
Ez még mindig az a hang, amely a hatvanas, hetvenes években erőszakoskodta be magát a "művészeti" életbe.
Akkor Kurázsi mama féle produkciókkal rontottak rá a polgári ízlésvilágra, és Földannyának földannya előadásokkal igyekeztek alázni a szórakozni vágyók igényét.
Mára szolidult a helyzet, ma már a Földannyának földannya nem erőszakolható, mert tényleg a kutyát sem érdekli, de ez az erőszakos hang ez megmaradt. És hangzik, és tovább igyekszik alázni a könnyed igényt, a szórakozni vágyást.
Jó, legyen eszenyis a Vígszinház, - bár eredetileg az egy polgári izlést kiszolgáló szinház volt évtizedeken keresztül. Nem a sznobériára hajlás jellemezte.
De ezeknek mindig kell egy fix pont, egy kultikus hely, ami mellett politikai felhanggal tüntethetnek. Most Eszenyi és szentélye lett az.
Egy kicsit sajnálom a Víg-et. Valaha szebb napokat látott.
Balász pedig marad egyelőre a szolnokiaknak.
Gondolom, legnagyobb örömükre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában