Digitális bestseller lehet a Mein Kampf

2014. január 9. 18:48
Adolf Hitler 1925-ben kiadott Mein Kampf-ja digitális bestseller lehet egy bostoni író szerint. Az óriási érdeklődés azért lehet, mert a könyvet senki nem szeretné feltenni a polcra, viszont érdekli, mit írt Hitler a könyvében.

Bestseller lett a Mein Kampf digitális kiadásaiból – állítja Chris Faraone bostoni író és újságíró, aki szerint Adolf Hitler könyve annak köszönheti hirtelen jött népszerűségét, hogy a digitális változatot az érdeklődők anélkül olvashatják iPadjükön, hogy arról bárki tudna.

Faraone a Vocativ.com honlapon számolt be arról, hogy egyedül a nonprofit Internet Archívumról több mint százezren töltötték le a kötet több mint tucatnyi ingyenes angol nyelvű kiadását, miközben az Amazon.com internetes könyváruházban a könyv 99 centért (220 forintért) kapható verziója jelenleg listavezető a propaganda és politikai pszichológia témakörben, de az Apple áruházában is előkelő helyen szerepel.

Nagy-Britanniában a Mein Kampf e-könyves kiadásához 99 pennnyért (360 forintért) lehet hozzájutni az Amazon.co.uk online áruházban, amelyben az írás szintén a legnépszerűbb választások között szerepel a propaganda, a fasizmus és nácizmus, valamint a politikai tudományok és ideológiai bestsellerek kategóriában. 

Faraone cikke szerint az egyik e–könyves változat kiadója, Michael Ford nagyszerűnek nevezte az eladásokat, ugyanakkor elismerte, hogy „erkölcsi dilemmát” jelentene a könyv komolyabb reklámozása, mert úgy érzi olyasmit ajánlana, amivel vissza is lehet élni. Ford úgy fogalmazott: nem propagálta különösebben a könyvet és elhatározta, hogy leginkább olyan érdeklődők körében terjeszti, akiket a valós történelmi és tudományos érdeklődés vezet.

A Mein Kampf nyomtatott forgalma elenyésző, Faraone szerint a könyv digitális feltámadása olyasmi, mint ami az olcsó romantikus regényekkel történt, amelyek olvasottsága e-könyves alakban szintén megnőtt. Nyilván senki sem akarja könyvesboltban megvenni, hazavinni, a nappalija polcára tenni, majd vállalni, hogy észreveszik, amint a metrón belemélyed, az e-könyves változattal viszont megteheti, hogy miután végigtanulmányozta, elpakolja egy dokumentumtárba vagy kitörli – elemezte a jelenséget az újságíró.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Nagy-Britanniában a Mein Kampf e-könyves kiadásához 99 pennnyért (360 forintért) lehet hozzájutni"

Akkor a britek mocskos nácik?

Mert ha a hír Magyarországról szólna, már tüntetne a Charta.

Rike:
"te faszkalap, aki vagy."

Rike-Rüfke te élőben is kötőszóként használod a fasz szót? Mert ha igen és nő vagy akkor szükséged lenne egy szakember segítségére. Mikor voltál utóljára rendesen kikormolva?
Ha férfi vagy akkor még rosszabb a helyzeted

Rike-Rüfke itt egy film a szexuális komplexusodra:
Vágyak szerelmesei

Ha esetleg korábban nem lett volna világos, a Shame - A szégyentelen óta már mindenki tudja, hogy a szexfüggés nem tréfadolog, és szerencsére a rendezőként első filmes Stuart Blumberg is tisztában volt ezzel.

est.hu

Rike(cske)

Jézus-nak csak a nevelőapja volt József
Szűz Mária pedig galileai volt ergo NEM volt zsidó
Valamint mit mondott Jézus?

Jézus: Kinek a fia lesz a Messiás?

Sidó főpapok: Dávidé

Jézus: "Mondá az Úr az én Uramnak: jobbom felől foglalj helyet míg lábod alá zsámolyul alázom valamennyi ellenségedet" Dávid

Jézus : Ha tehát Dávid saját maga mondta őt Urának, hogyan lehetne az ő fia?

Senki sem tudott erre válaszolni és tovább nem kérdezgették

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés