Oscar: DiCaprio és Cate Blanchett a jelöltek között

2014. január 16. 16:49
Az Amerikai botrány, a Gravitáció és a 12 év rabszolgaság is szerepel a legjobb film Oscar-díjára jelölt kilenc produkció között. A legjobb női és a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díj jelöltjeinek csütörtökön Los Angelesben ismertetett listája, amelyen Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett és Sandra Bullock neve is megtalálható.

A napokban Golden Globe-díjjal kitüntetett Amerikai botrány és a Gravitáció című űrdráma tíz-tíz jelöléssel vezeti az Oscar-esélyes alkotások listáját. A 12 év rabszolgaság kilenc jelölést kapott. A legjobb film kategóriában a Phillips kapitány című modern kalóztörténet, a Mielőtt meghaltam című AIDS-dráma, A nő című számítógépes románc, a fekete-fehérben forgatott Nebraska, a Philomena - Határtalan szeretet című dráma és A Wall Street farkasa is indulhat az Oscar-szoborért.

 
Nem tartalmaz nagy meglepetést a legjobb női és a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díj jelöltjeinek csütörtökön Los Angelesben ismertetett listája, amelyen Leonardo DiCaprio és Sandra Bullock neve is megtalálható.
 
A legjobb női főszereplő kategóriájában a Gravitációért jelölt Sandra Bullock mellett Meryl Streep az Augusztus Oklahomában, Amy Adams az Amerikai botrány, Cate Blanchett a Blue Jasmine és Judi Dench a Philomena - Határtalan szeretet című filmben nyújtott alakításáért reménykedhet Oscar-díjban. A legjobb férfi alakítás díját Christian Bale, az Amerikai botrány; Bruce Dern, a Nebraska; Leonardo DiCaprio, A Wall Street farkasa; Chiwetel Ejiofor, a 12 év rabszolgaság vagy Matthew McConaughey, a Mielőtt meghaltam című film főszereplője nyerheti el.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A rabszolgasirató és a horror-szeretet propagandafilmek. A Blue jasmine egy átlagos buta tyúk nyavalygása. A többit még nem láttam.

A Wall Street farkasa nagyon nem hollywoodi film. Annál örvendetesebb Scorsese és DiCaprió jelölése.
Maga a film undorító.
Pontosabban nem is a film az undorító. Az bravúros, az remekmű. Scorsese fiatalos (fiatalkori) lendülete itt bölcsességgel, bőséges élettapasztalattal párosul.
A főhős (Leonardo DiCaprio zseniális alakításában, a kiváló színészünk Hevér Gábor magyar hangján) sem igazán undorító. Ő csak él (időnként visszaél) a rendszer által kínált lehetőségekkel.
Hát, akkor mi az, ami igazán undorító?
A rendszer. Az eufemisztikusan fogyasztói társadalomnak keresztelt rendszer. Ahol a fogyasztó, az valójában, nem más, mint egy átverni való balek.

Az utolsó jó film, ami Oscart kapott, az az Amerikai Szépség volt, azóta leginkább középszerű, semmilyen filmek viszik el a legjobb filmnek járó díjat.
A megfogalmazásod pedig tökéletes, biztonsági játékot játszik Hollywood, egy bevált recept alapján elkészítenek egy filmet, levetítik az Oscar előtt 1-2 hónappal és kész is, lehet várni a díjesőt, az meg hogy 2 év múlva ki fog rá emlékezni, ki nem szarja le.

Habár maga a díjátadó nem érdekel, azért remélem végre Oscarnak lesz egy DiCaprio-ja, már bőven kijár neki.

Van aki nyeli a propagandát... vagy a szétcsúszott tyúk jött be?

Miről beszélsz?

Én kizárólag Izrael palesztinokkal, mint őslakókkal, szembeni politikáját kritizáltam.

A film és videók amiket belinkeltem olyan ZSIDÓ emberek nyilatkozataival van tele akik ugyanúgy elítélik mint én. Biztosan ők is zsidóellenesek?!

Az igazságtalanságot és a terrort gyűlölöm. Akár indiánok, akár palesztinok vagy bármilyen más nép ellen követik el. Az én empátiám nem szelektív.

locsaba
Szerintem is nagyon jó színész Di Caprio, az Aviatorban és Téglában főleg jó. Kb ennyit ér az Oszkár díj, tehetségtelen színészek sora kapta meg. Pitt viszont valóban csak egy szépfiú, ennek tudatában is van ergo nagyon beképzelt a játéka, szerintem pocsék színész
Jó színésznek ott van Antony Hopkins

ottapont
Milyen videok?:)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés