Gourmet

Középpontban a rakott krumpli

2014. február 4. 12:57

Az idei Gourmet fesztivál központi étele a rakott krumpli lesz, amelyet a meghívott szakácsok megújítva mutatnak majd be május 30-a és június 1-e között a fesztivál közönségének.

A legnevesebb hazai éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztrovilág más jeles képviselőinek standjaival várja a minőségi gasztronómia kedvelőit a Gourmet Fesztivál a Millenáris parkban május 30. és június 1. között. A fesztivál célkitűzése, hogy a legjobbak bemutatására törekedjen, legyen az étterem, kézműves finomságok gyártója, cukrászat, borászat vagy sörfőzde. Tavaly már 100 kiállító finomságait kóstolhatta meg a több mint 12 ezer érdeklődő, idén pedig még ennél is több kiállítót és vendéget várnak a háromnapos rendezvényre. A Sziget Fesztiváliroda által szervezett fesztiválon egy helyen mutatják be azokat ország számos pontján jeleskedő mestereket, akik közülük sokan csak a Gourmet Fesztiválon vállalnak vendégszereplést.

A rendezvény immár második éve a többnyire modern kínálat mellett egy-egy hagyományos ételt is fókuszba állít. Míg tavaly a séfek a gulyás tematikáját járták körül, idén a rakott krumpli kerül terítékre, a szakácsok elképzelései szerint változatosan újraálmodva.

Tovább bővül a Gourmet kiállítóinak köre is, ezúttal az itthoni ízek mellett már a nemzetközi konyhák hazai reprezentánsaira is kitekintenek. Ennek keretében bemutatkozási lehetőséget kapnak a Magyarországon működő, legjobb külföldi konyhát vivő éttermek, és teret kap a minőségi street food is. A gasztroszínpadon idén is rengeteg program, hazai és külföldi sztárséfek bemutatói, főzősuli és kóstolók várják a közönséget.

A bejegyzés trackback címe: https://fesztival.mandiner.hu/trackback/11950