Orbánék mégsem hoznak létre zenei szuperközpontot

2014. február 5. 9:35
Mégsem vonják össze a Müpát, az Operát és a Zeneakadémiát egy zenei központ alá, mivel az ötletgazda, Batta András kormánybiztos a tiltakozások miatt módosította korábbi előterjesztését – írja a Heti Válasz.

A januárban nyilvánosságra került, a hírek szerint évi egymilliárd forintból működtetett komolyzenei szuperközpont létrehozásának terve komoly ellenállást váltott ki. Eszerint egyetlen ernyőszervezet alá kerültek volna a komolyzene legfontosabb intézményei: a Zeneakadémia, a Magyar Állami Operaház (Opera) és a Művészetek Palotája (Müpa), kiegészülve a vidéki és ifjúsági koncerteket szervező Országos Filharmóniával.

A tervet aggállyal fogadók a legsötétebb aczéli időket emlegették, mondván, hogy az elgondolás megvalósulása csorbítaná az intézmények függetlenségét. A pártolók ezzel szemben úgy látják: az új központ hatékonyabban lobbizhatna, a központosított beszerzésekkel rengeteg pénzt lehetne spórolni, az intézmények esetenként pazarló gazdálkodását ésszerűsítenék, ám függetlenségüket semmi sem veszélyeztetné.

A komolyzenei szuperközpont ötletgazdája, Batta András kormánybiztos a tiltakozások miatt módosította korábbi előterjesztését, amely ezek után a tervezett ernyőszervezet helyett inkább a Zeneakadémia koncertközpontjának létrehozására koncentrál – írja a Heti Válasz.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ma nagyon korán kelt, itt is Önt lehet köszönteni, mint bizonyára régi konzis növendéket.

De szomorúan látnia kell, hogy az Ön zenekara és karmestere a következő idényre sem fog szerződéshez jutni. Marad az otthoni kamara zenélés élménye.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában