Magyar rövidfilm kapott elismerést a Berlinalén

2014. február 17. 12:18
A 64. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Ferge Roland El című, dialógus nélküli fekete-fehér rövidfilmjét elismerő oklevéllel tüntették ki. A 10 perces alkotás a rendező diplomamunkája.

Elismerő oklevéllel tüntették ki szombaton a 64. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén Ferge Roland El című rövidfilmjét. A dialógus nélküli fekete-fehér film a Berlinale ifjúsági és gyerekfilmeket bemutató Generation Kplus szekciójában szerepelt. A Boudewijn Koole holland és Catriona McKenzie ausztrál filmrendező, valamint Christian Bellaj német újságíró alkotta nemzetközi zsűri az elismerő oklevelében kiemelte, hogy Ferge Roland munkája „elegáns, és a formanyelvében művészi vízió”, egy valóságos „vizuális költemény”. Ferge Roland a fiatalok elvándorlásának jelenségét dolgozta fel, a hazájuktól búcsúzó, magányos gyerekeket mutat be az El képein.

 
A 10 perces alkotás a rendező diplomamunkája, amellyel mozgóképkultúra és médiaismeret szakon végzett 2013-ban a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) Művészeti Karán. A film operatőre Kovács Ákos, zeneszerzője Kazai Ági volt. A producerei feladatokat Ferge Roland rendezővel közösen Incze Ágnes és Salamon András látta el, aki a diplomafilm konzulense is volt.
 
A Generation Kplus nemzetközi zsűrije a szekció legjobb filmjének járó díjat egy francia-argentin koprodukciónak, Matías Lucchesi Ciencias Naturales című alkotásának ítélte oda. A legjobb rövidfilmnek járó díjjal Leonyid Smelkov orosz rendező Moy lichniy los' című munkáját tüntették ki. Ferge Roland alkotása mellett elismerő oklevéllel jutalmazták Avinash Arun indiai rendező Killa című filmjét. A Killa megkapta a Generation Kplus gyerekzsűrijétől a szekció fődíját, a Kristály Medvét is. A legjobb rövidfilmnek járó Kristály Medvével Ga-eun Yoon dél-koreai rendező Sprout című munkáját díjazták.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés