105 üveg per fő

A Vatikánban isszák a legtöbb bort

2014. február 27. 10:09
Kétszer annyi bort fogyasztanak személyenként átlagosan a Vatikánban, mint az olaszoknál vagy a franciáknál, és háromszor annyit, mint a briteknél a Wine Institute felmérése szerint, amelyben népességéhez viszonyítva a Vatikán bizonyult a világ legtöbb bort elfogyasztó országának.

A Vatikánban több bor fogy személyenként, mint a világ bármely másik országában – írja az Independent a Wine Institute felmérésére hivatkozva.

Az intézet felmérése szerint a Vatikánban személyenként átlag 74 liter, azaz 105 üveg bort fogyasztanak el egy évben, ami kétszerese az átlagos olasz vagy francia fogyasztásnak és háromszorosa a britnek. 

Mindez természetesen részint a misebornak köszönhető, hiszen a Vatikánban rengeteg pap dolgozik, akik minden nap miséznek. Emellett a National Catholic Reporter szerint hozzájárulhat a kiugróan magas borfogyasztáshoz, hogy a Vatikán népességének különleges az összetétele, s erősen felülreprezentáltak benne az idős, magasan képzett férfiak, akik gyakran étkeznek közösségileg. Ráadásul a vatikáni szupermarketben szinte adómentesen lehet bort venni.
 
A Wine Institute listáján egyébként más mikroállamok is előkelő helyeket foglalnak el. 

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Vatikán az az állam, ahol a legtöbben mondanak misét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés