A hétvégén tartják az idei táncháztalálkozót

2014. március 29. 14:16
A hétvégén 23. alkalommal rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában az országos táncháztalálkozót és kirakodóvásárt. Szombat éjszaka népzenés bált tartanak az érdeklődőknek.

A hétvégén tartják a Papp László Budapest Sportarénában a XXIII. Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt. A rendezvény pénteken előtáncházzal kezdődött a Fonóban, ahol Pál István Szalonna és bandája muzsikált. 

A sportarénában szombaton és vasárnap délelőtt tíztől este tízig várják a programok az érdeklődőket, szombat este nyolctól a Fáklya klubban éjszakai bált tartanak. Vasárnap este pedig a Roham bárban a Magyarpalatkai Banda zenél.
 
Az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár – mint az egyik legjelentősebb hazai folklórfesztivál – a népzene, a néptánc és a tárgyalkotó népművészet seregszemléje, amelyen műkedvelő és hivatásos előadók, gyermek- és felnőtt néptáncegyüttesek, zeneiskolások és hagyományőrző népművészek működnek közre, a Kárpát-medencei magyarság és a hazai nemzetiségek képviseletében. 
 
A Táncház Egyesület által szervezett Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár 1982 óta minden év tavaszán a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében várja az élő népművészet kedvelőit. Az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár 2010-ben – a Magyar Fesztivál Szövetség első alkalommal meghirdetett pályázatán – Folklór kategóriában elnyerte a Kiváló Fesztivál minősítést.
 

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ünnepel a Kárpátmedence.

Itt valszeg többen lesznek, mint az Opera körül...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában