Megnyílt a budapesti Design Terminál

2014. március 30. 12:11
Vasárnap délelőtt megnyitotta kapuit az Erzsébet téren a megújult Design Terminál, amely egész napos programokkal, többek között dizájnvásárral, szakmai konferenciával és utcai divatbemutatóval várja az érdeklődőket.

Látogatókból pedig nincs hiány: a szép idő sokakat kicsábított az Erzsébet térre, ahol vasárnap a Design Terminál mellett az Akvárium Klub és a Fröccsterasz is felújítva, átalakítva nyílik újra. A délelőtt elsősorban a gyerekeké: a Design Terminál galériaszintjén játszóház várja őket, az Akvárium Klub szabadtéri részén a Ghymes koncertezett nekik, de lesz vásári bábjáték, kézműves foglalkozás, népi furfangos játékudvar, és Bognár Szilvia is gyerekkoncerttel készült. A nap folyamán ízelítőt kaphatnak az érdeklődők a felújított, kibővített Design Terminál kínálatából is – mondta az MTI-nek Böszörményi-Nagy Gergely főigazgató. Az épület előtti pavilonban, a galériaszinten és a második emeleti teraszon egész napos dizájnvásáron vonultatja fel egyedi munkáit 45 magyar tervező, bemutatják a magyar kreatívipar úttörőiről szóló, Csúcstámadók című könyvet, Kreatív Budapest címmel pedig szakmai konferenciát rendeznek Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója és Szűcs Tamás, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője részvételével.

Délután a Design Terminál épülete előtti sétányon utcai divatbemutatón mutatkoznak be magyar designerek és városi divatmárkák, de felvonulnak majd a Gombold újra! pályázat korábbi döntőseinek leglátványosabb darabjai is. A programokat DJ-k, freestyle-osok és breaktáncosok műsora színesíti – sorolta Böszörményi-Nagy Gergely. A hazai kreatívipar inkubátorházának szerepét betöltő Design Terminál épületében megújult a második emeleti terasz, kibővült a konferenciaterem, a földszinten pedig a Terminál Étterem és Gastroshop kapott helyet. Egy külső kiállítások és műhelyfoglalkozások rendezésére alkalmas, korszerű mobillétesítménnyel is kiegészült a központ az épülettel szemben lévő parkrészen.

Az immár tíz éve nonprofit szervezetként működő Design Terminál ez év január 1-jétől önálló költségvetési szervvé, kiemelt kormányzati háttérintézménnyé alakult, feladata a kreatívipari ágazatok – az innovatív technológiák, a formatervezés, a divatipar és az urbanisztika – ösztönzése. A Design Terminál idén a tervek szerint csaknem 300 szakmai rendezvénynek ad otthont. Az intézmény épületének megújulása az Erzsébet-program keretében valósult meg.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés