Jön Deadmau5 a Szigetre

2014. április 1. 14:20
Deadmau5 is fellép az idei Sziget fesztiválon, de Budapestre jön Axwell, a Bombay Bicycle Club, a Crystal Fighters, az Anti-Flag, a Wild Beasts, a Kooks, a Mount Kimbie, a Girls in Hawaii, és a Djaikovski ft. TK Wonder & MC Wasp formáció is.

A világ legjobb dj-producerei között számon tartott kanadai progresszív house zenei előadó, Deadmau5 is fellép az idei Sziget fesztivál nulladik napján, augusztus 12-én a rendezvényt indító Opening Party keretében. Már biztos, hogy a Szigeten Axwell, a Bombay Bicycle Club, a Crystal Fighters, az Anti-Flag, a Wild Beasts, a Kooks, a Mount Kimbie, a Girls in Hawaii, és a Djaikovski ft. TK Wonder & MC Wasp formáció is fellép – közölték a szervezők. A nulladik nap – ekkor lép színpadra a punkrockot játszó pittsburgh-i Anti-Flag, valamint a már korábban bejelentett Queens of the Stone Age is – záróakkordjaként Deadmau5 (született Joel Thomas Zimmerman) lesz a nyitóparti főszereplője. A zenész évek óta a világ vezető e-zenei szaklapja, a DJ Mag százas listájának éllovasai között szerepel. Svéd kollégája, Axwell szintén gyakran felbukkan ott: az energikus dj-producer electro house zenében utazik, és Sebastian Ingrossóval, valamint Steve Angellóval hárman alkotta a skandináv elektronikus zenei élet felkapott house-kollektiváját, a Swedish House Maffiát. Axwell több Grammy-jelölést kapott már.

 
A Bombay Bicycle Club magja, Jamie McColl, Suren de Saram és Jack Steadman tinédzserként Canals néven próbálkozott. Később Ed Nash is csatlakozott, majd a The Boy I Used to Be című EP-jükről a New Musical Express áradozó kritikát írt. A Bombay Bicycle Club manapság a világ legjobb koncerthelyei és a legnagyobb fesztiválok sztárja. Tradicionális, akusztikus baszk zenei elemek, chillwave és dubstep-electro elegye a londoni Crystal Fighters produkciója. A formáció két éve már járt a Szigeten, ezúttal legfrissebb lemezével érkezik a Szigetre. Luke Pritchard csapata, a brightoni Kooks is zenélt már a Szigeten. Korábbi nagyon sikeres albumaik – Inside In/Inside Out, Konk, Junk of the Heart – után most márciusban a Down című dallal jelentkeztek. Kifinomult folk rockos gitárzenét játszik a Wild Beasts, amelynek védjegye Hayden Thorpe énekes-gitáros magas és vékony hangja. A Szigetre aktuális albumukkal, a februárban megjelent Present Tense-szel lépnek fel.
 
Jön a brit elektro színtér bölcsőjéből, Brightonból indult Mount Kimbie, valamint a belga Girls in Hawaii is. Utóbbi egyszer már készült Budapestre, ám akkor a koncert elmaradt: Denis Wielemans, az együttes első dobosa 28 évesen tragikus körülmények között, autóbalesetben meghalt. Az együttes azóta visszatért, és talán erősebb, mint valaha. A szervezők már korábban bejelentették mások mellett a Prodigy, Lily Allen, a Ska P, a La Roux, Miles Kane, a Palma Violets, a Jagwar Ma, Bonobo, Macklemore & Ryan Lewis, Skrillex, Jake Bugg, a Die Fantastischen Vier, Michael Kiwanuka, Tom Odell, a Darkside, Brody Dalle, az Imagine Dragons, a Bastille és Calvin Harris fellépését.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés