A „buzilobbi” ellen harcolna Kerényi Imre

2014. május 22. 16:35
A miniszterelnöki megbízott egy kerekasztal-beszélgetésen kelt ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem ellen.

Szakralitás a művészetben címmel rendeztek kerekasztal-beszélgetést szerdán az Újszínház által szervezett Keresztény Színházi Fesztivál keretében, melyen Kerényi Imre is részt vett, és nem rejtette véka alá véleményét a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel kapcsolatosan. Kerényi szerint „megállj!-t kell mondani a szivárványos dekadenciának”.

A miniszterelnöki megbízott szerint olyan izmus birtokolja a hatalmat, amely nemet mond a keresztény értékekre, és egyesek azzal szuggerálják egymást, hogy ki tud több rosszat mondani a szép és nemes dologra, ami sokaknak fáj.

Kerényi szerint változtatni kell a színművészeti egyetemen, vagy pedig „ellenegyetemet” kell létrehozni, mondjuk a Ludovikán belül. 

A rendező úgy véli, hogy a színészeket meg kell menteni a dramaturgok és a kritikusok „hipnózisától”, és harcolni kell egy erő ellen, amely szerinte tulajdonképpen a „buzilobbi”.

Kerényi Imre kijelentései kapcsán M. Tóth Géza, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora levelet írt Orbán Viktornak, arról érdeklődve, hogy Kerényi kijelentései mennyiben tekinthetők a kormányfő hivatalos álláspontjának.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Kerényi szerint „megállj!-t kell mondani a szivárványos dekadenciának”."

Éppen ideje.
Végre valaki meg mer szólalni ez ellen a perverzitásra verbuválódó lobbi ellen, amelyik szabályosan félelemben rartja a magyar közéletet.

Ennek a Kerenyinek (meg ha tortenetesen igaza is van) muszaj a szart mindig pont par nappal valami valasztas elott megkavarni?

tantóbácsi, bolsiimi ezzel a frizurával és hanghordozással nagyon erősen túlkompenzál.

Én azt ajánlom, ha kettesben marad vele, ne fordítson neki hátat, csak ha maga is szeretné.

Hányszor láttad Kulkát színházban, karcsi?

A színész csak végrehajtó, nem úgy, mint egy író vagy rendező.
Egyébként pedig a kortárs magyar írók, filmrendezők sem jeleskednek tükröt állítani elénk, a körülöttünk zajló világról. (Tisztelet egy-két kivételnek! Pl. az író Háy János.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában