Nyílt levél Orbán Viktorhoz

2014. május 26. 12:38

Kulka János
Színház.hu
Magyar állampolgárként arra kérem Önt, határolódjon el nyilvánosan Kerényi Imrétől, mutassa meg, hogy 2014 Magyarországán, Európa közepén nincs helye annak, hogy közszereplők harcot hirdessenek, uszítsanak a társadalom bármely része ellen.

„Orbán Viktor Miniszterelnök Úr részére 

Tisztelt Miniszterelnök Úr! 

Kerényi Imre egykori rendező, az Ön személyes megbízottja a napokban a Keresztény Színházi Fesztiválon egyebek mellett a következőket mondta: »Fel kell venni ezzel az erővel a harcot. Ez nagyon nagy harc, ez a buzilobbi tulajdonképpen. Az egész opera, operát, a nemzetközi operavilágot, filmvilágot, mindent át- meg átszövi. Fel kell ismerni a helyzetet, fel kell venni a harcot ez ellen.« 

Az Ön közvetlen munkatársa nem először buzizik nyilvánosan. És nem először teszi ezt nyilvánosan, következmények nélkül. Homofób, a gyűlöletbeszéd határát súroló kijelentései miatt Ön mindeddig nem mentette fel tisztségéből, de még csak el sem marasztalta.

A tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott közszereplő, szavai a közbeszédet tematizálják. Mik azok a magyar kulturális értékek, amelyek megőrzésére és fejlesztésére hivatott? Alig hiszem, hogy a homofóbia köztük lenne. Az a tény, hogy Ön mint a megbízott úr közvetlen felettese, eltűri ezt a hangnemet, két dologra enged következtetni: Kerényi Imre megnyilvánulásai az Ön tetszésével is találkoznak, sőt, azt sem bánja, ha ez a beszédmód a »tudatos nemzeti közjogi gondolkodás és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek« részévé válik. 

Szeretném hinni, hogy tévedek. 

Magyar állampolgárként arra kérem Önt, határolódjon el nyilvánosan Kerényi Imrétől, mutassa meg, hogy 2014 Magyarországán, Európa közepén nincs helye annak, hogy közszereplők harcot hirdessenek, uszítsanak a társadalom bármely része ellen. 

Ön néhány napja egy interjúban úgy fogalmazott: »Aki nem vállalja a vitát és nem áll ki magáért, az balek, az lúzer.« 

Sem balek, sem lúzer nem vagyok. Várom válaszát alábbi kérdéseimre: meddig mehet el az Ön személyes megbízottja mások nyílt megbélyegzésében? Mennyiben ért egyet kijelentéseivel? Milyen lépéseket tervez annak érdekében, hogy Magyarországon a közbeszédet az Önt képviselő közszereplők ne csúfíthassák el, ne ejthesse azt túszul a gyűlöletbeszéd?

Budapest, 2014. május 26.

Válaszát várva üdvözli: Kulka János”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 181 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kulka, aki 2006 őszén nem szégyellt szavalni a lezárt, nép-telen Kossuth téren, inkább maradjon csöndben!

"2014 Magyarországán, Európa közepén nincs helye annak, hogy közszereplők harcot hirdessenek, uszítsanak a társadalom bármely része ellen."
Miért ne lenne helye?

Kulka a miniszternöknél lobbizik..

Nem a miniszterelnöknek kell írogatni!!!!!!

Ha Kerényi törvényt sértett akkor ott a bíróság ha meg nem akkor szabad a vélemény nyilvánítás.

Kerenyi ellen meg is szolalt a buzilobbi.

mi is történt itt, a mandin:

adva van egy kitűnő magyar színész, aki már kizárólag a Csehov-darabokban nyújtott alakításaival messze rászolgált a Kossuth-díjra. Ez az ember szóvá teszi, hogy az egykori bolsevik párttitkár, majd demokratikus chartás, még később fideszes talpnyaló állami állásában, közvetlenül Orbán beosztottjaként buzizik egy jót, mert ő így tesz a magyar kultúráért.

Erre a hírre jön a mandiner imbecil törzsgárdája, és magát igaz jobbosak tartva tapsol a bolseviknak, tökéletes példáját adva annak a szellemi nyomornak és erkölcsi pöcegödörnek, amelyben mindennapjaikat tengetik.

1. öcsi, az az öcséd.
2. Hogy Kulka libsi, meg homokos, a legkevésbé sem érdekel. Hogy hol exponálja magát, az csak akkor érdekelne, ha a hatalom által fizetett állásból tenné.Ahogyan azt Kerényi teszi tényleges értékteremtő munkát nem végezve, a fizetett udvari nyalonc szerepkörében.
3. Hogy Kulka szerinted zsaroló hangvételű levelet írt, az a te bajod, ez max. a lázálmaidban igaz.
4. Hogy Kulkát elvtársazod a párttitkár Kerényi védelmében, az minden bizonnyal a bolsevik múltadból fakadó elszólás lehet.
5. HA valaki semmibe veszi a keresztény emberek érzékenységét, az sajnálatos dolog. Ha mindezt a hatalom által fizetett megmondóemberként teszi, az pontosan ugyanolyan elítélendő aljasság, mint Kerényi nyilatkozata.
Persze hogy ez téged, mint a jó párttitkár heves védelmezőjét mennyiben érint, nem tudhatom, de nem is fontos. Végülis érdeklődhetsz számodra egzotikus vallások iránt, az még nem baj.
6. A morális alap emlegetése részedről rendkívül vékony jég. Ne tedd, ez nem a te pályád. Buzizz, taknyozz, küldj el a picsába - add önmagad.

A sok meleg honfitársunk próbálja meg megélni másságát úgy, miként korábban tette sok kulturált elődjük, akár színészként is.

Belsőleg, egymás közt, a társadalmat irritáló harsányság, agresszivitás nélkül. Így csak utálatot váltanak ki az egészséges emberekből. Miként Kulka is, mássága állandó kirakatba rakásával. A kérdés rajtuk kívül senkit sem érdekel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában