Már megint Kerényi... Válasz Kulka Jánosnak

2014. május 30. 10:45

Bognár Zsolt
Index
Tisztelettel kérlek, fogadd el, hogy vannak, és a jelek szerint meggyőző többségben vannak azok, akik másként látják a világot és engedtessék meg nekünk, hogy más értékrend szerint képzeljük el a művészetet, a színházat, a nevelést.

„Azért szólítalak meg, mert számomra és hiszem, hogy sokunk számára nem elfogadható az a mentalitás, ahogyan egy a köreidet, ha talán erősen is kritizáló embert, másként gondolkodót, jelen esetben Kerényi Imrét minden lehetséges fórumon megpróbáljátok darabokra szedni.

Tudom, hogy Imre csak összegzője általános indulataitoknak, és akárki szólalna meg ellenvéleménnyel irányotokban, abban a pillanatban írások tucatjaival, avagy nyílt levelekkel álltok harcba és próbáljátok ellehetetleníteni a kiszemeltet.

De miért is? Azért mert az Ő színházeszménye merőben eltér a tietekétől. Ez miért baj? Való igaz, hogy számunkra nem a deviancia, a luciferi megdicsőülés, a romlottság felmagasztalása a cél, hanem a szépség, a férfi nő iránti szerelme, a férfi barátság, az igazabbá, a jobbá válás katarzisa az, ami közel áll. Saját magad felvállalt másságának nevén nevezése miért kirekesztés? Kerényi Imrét egykor volt rendezőnek nevezned, az mi, ha nem az?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 135 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bognár Zsolt válaszlevele telitalálat : frappáns , érvelő , bátor , sértegetésektől mentes . Nagyon igaz , hogy meg kell tanulnunk az ijedt és gondolattalan " elhatárolódás " helyett tiszteletteljes eréllyel, ésszerű válaszokat adni . A homoszexuálisoknak tudomásul kell vennie , hogy nem csak nekik , hanem a többségi társadalomnak is vannak jogos érdekei az egyneműek kapcsolatának szabályozását illetően .

Ne bántsuk a Kulkát. Ő is beleverte a maga szögét a liberálfasiszták koporsójába.

Hja kérem, van különbség művész és ripacs között.
Nem kicsi...

Kulka és társainak problémája álprobléma, egy szubkultúra agresszív igénye a kérdés társadalmi szintre emelésére.

Kerényi világosan elmagyarázta véleményét Fiala János műsorában is. Kerényinek nem a homoszexuálisokkal van problémája általában, hanem azoknak egy egyre agresszívebb, az egészséges társadalmi közlekedési, morális szabályokat tudatosan, provokatív módon átlépő rétegével.

Azzal, hogy egy kisebbség kisajátítja magának a színházat, vonatkozási pontként definiálja magát a színészképzésben, a színház világában.

Kerényi elismeréssel szólt azokról a nagy művészekről, akik kulturáltan, kizárólag a magánélet szférájában élték meg másságukat. Ezek a maiak emberileg és művészileg sem léphetnek egy Gobbi Hilda , egy Mensáros László, Márkus László nyomába.

Tehát nem a másságukkal, hanem annak megélési formájával, utcára vitelével, provokatív, sértő megjelenítésével van gondja Kerényinek, akivel az egészséges emberek csak egyet tudnak érteni. Miként a belterjes színészképzés okán egy új színészképző alapításával is.

Kulka és társainak megnyilvánulása csak fokozza a velük szembeni ellenszenvet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában