Reklámadó?

DK: Az EU majd megvédi a sajtószabadságot a reklámadótól

2014. június 2. 14:40
A reklámadó bevezetésének nem pénzügyi vagy adójogi, hanem inkább politikai célja van – fejtette ki Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke. Szerinte az intézkedés a sajtószabadság „újbóli, durva, erőszakos kormányzati korlátozása”, amit az EU nem fog szó nélkül nézni. A reklámadóról szóló javaslatot a parlamentben hétfő délután nyújtották be.

Hétfőn a fideszes L. Simon László benyújtotta a reklámadóról szóló javaslatot a parlamentnek.

A DK szerint az adó bevezetésének inkább politikai, semmint adójogi vagy pénzügyi célja van. Molnár Csaba azt mondta, a kormány megpróbálja ellehetetleníteni a nem hozzá kötődő médiumokat, az intézkedés elsősorban az RTL Klubot, másodsorban pedig az ATV-t támadja. Szerinte a reklámadó sújtaná a „kormányközeli médiát” is, de ezeknek a médiumoknak „olyan hatalmas mennyiségű” állami reklámbevétele van, hogy a kiesést könnyen kompenzálnák.

Az intézkedést a sajtószabadság „újbóli, durva, erőszakos kormányzati korlátozásának” értékelte a DK-s politikus. Molnár Csaba azt mondta, hogy ha elfogadják a jogszabályt, akkor abból újabb „Orbán-féle értelmetlen, butuska szabadságharc lesz” az Európai Unió testületeivel szemben, mert az EU korábban is bebizonyította, hogy „a magyar kormány helyett, ha kell Magyarországon is védelmezi a sajtószabadságot”.

Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy az elmúlt négy évben, amikor Magyarországon a kormány korlátozni akarta a sajtószabadságot, akkor az EU intézményei ezzel mindig megpróbáltak szembemenni. „Ha magától nem teszi meg ezt az Európai Bizottság, akkor mi fogjuk ezt kezdeményezni” – jelentette ki Molnár Csaba.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A reklámbevétel is bevétel, miért kéne adómentesnek lennie? Csak azért, hogy kiskapu, adóoptimalizáló tényező legyen?

Az EU pedig valóban bebizonyította, hogy ha kell, akkor a választások eredményével szemben is védelmezi a magyar globalista oldalt, a lejárt hitelességű baloldalt.

Válaszok:
gross | 2014. június 2. 15:15

A szóban forgó társaságoknak be kell fizetiük az összes társaságokat terhelő adót - elsősorban a társasági nyereségadót, a helyi iparűzési adót, meg számos kisebb adót. Mint mindenkinek.

Itt most egy újfajta, kifejezetten csak a reklámból bevételt szerző társaságokat érintő különadóról van szó.

Válaszok:
hátakkor | 2014. június 2. 20:25

De akkor miért nem a baloldal lépi meg a baloldali lépéseket? Ja, hogy őket meg a jobboldal által támadott multik, bankok fizetik, hogy őket képviseljék. Elég érdekes, és zavaros ez így, nem ? Mert a legjobb az lenne, ha a rendszerben csak zavart okozó tömegeket senki nem képviselné, hanem mindent ők fizetnének. Dolgozzanak fogyasszanak, adózzanak, aztán kuss nekik.

Mielőtt mondanád, igen ez durva populizmus. De hát miért is működik a gazdaság és politika, ha nem az emberekért? Persze, eszembe jutott már, mindkettő csak a saját működtetőinek érdekében működik.

A reklámokat meg adóztassák nyugodtan, az a sok giccses, egységsugarú lúzereknek szánt hazugság megérdemli.

De értem, jobban mint gondolnád, csak másképpen értelmezem. Tudod, a kettő nem ugyanaz.

Az a célja, hogy vedd észre, mások is megteszik azt, amit te itthon kritizálsz.

Szervilizmus, ez a te bajod. Legyünk kicsik, ne legyen önálló véleményünk, ne keressünk saját utat, akkor majd Juncker bácsi, Reding néni, sőt talán a - ti itthoni mércétek szerint elfogadhatatlan - mozgalmi, FDJ agitpropos múlttal rendelkező Angéla mama is megsimogatja a fejünket és talán Conh Bendittől is kaphatunk egy puszit.

Érted már az összehasonlítás lényegét?

A válság múlik, az abból visszamaradt örökség felszámolása pedig nem megy egyik napról a másikra. Ez az örökség lett volna hivatott 2012-re lenullázni a kormányt, de hát nem sikerült, a baloldal nullázódott le.

Ez a kormány valódi bűne az ellenzék szemében.

Nem sok érved van, ez a "majd meglátod" típusú érvelés a nagymamák szokása.

"...de bazmeg az uniós átlagbér, az ezért végzett átlag munkaidő, az uniós átlagnyugdíj..."

Való igaz, ez jól hangzik. De a mi 1990 után leépített gazdaságunkban, ahol csak akkor van munka, ha a külföldi idehozza, ezekkel nem sokra mennénk. Hol van az a hazai munkáltató, amelyik ezt megfizetné, és hány kéne belőlük? És mit szólnának az itt termelő multik, ha itt is olyan költséggel, olyan munkavállalói jogok mellet termelhetnének, mint otthon? Mitől jönnének ide?

Vitán felül áll, hogy ez nagyon nem jó, de hol van ebből kiút?

Bajnai ezt az úniós bért emlegette a kampányában, de nem volt túl régen, amikor a minimálbér emelését csődveszélynek nevezte. Hogy van ez?

mivel pl. népbutítást végeznek.

Mindenesetre, ha egy dinkásnak nem teszik a reklámadó, az garancia arra, hogy remek törvény készül.

Válaszok:
Felebarát | 2014. június 3. 0:53

te se leszel már okosabb :D biztos van még hasonló frázis az okos ki sbuksidba...

és mi a rekakciód arra, amikor mindenki külföldre fogja nyomni a magyar adást :D?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés