Felcsuti: Az adósoknak nincs hova elsétálniuk

2014. június 4. 10:10
A folyósításkori és törlesztéskori átváltás nem számít részszolgáltatásnak sem a Kúria szerint – ezzel nem ért egyet a közgazdász.

A bankok 2010 óta már középárfolyamot használnak a hiteltörlesztéseknél, tehát három és fél éve nincs különbség a vételi és eladási árfolyam között – szögezte le Felcsuti Péter.

Azt is elmondta: a bankoknak ez egy kis tétel lesz, az ügyfeleknek sem túl jelentős, de ettől még „ami jár, az jár”: meg kell fizetni. 

Arról, hogy mi lenne a megoldás, a közgazdász úgy vélekedett: Amerikában ugyan működik az „elsétálás joga”, hogy egyszerűen ott hagyják a banknak a házat, de Magyarországon nincs hova elsétálniuk az ügyfeleknek. Hozzátette: már rég be kellett volna vezetni az ingatlan visszabérlésének a lehetőségét.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most akkor ördögtől való az Orbán-kormány, vagy nem?
Bevezette az ingatlan-visszabérlés rendszerét.

Válaszok:
zenebono | 2014. június 4. 10:38

És szerinted ez megoldás? Nemcsak a hiteltől szabadul meg az adós, hanem az addig befektetett saját rész is elveszik. És a rezsi mellett fizetheti a jelentős bérleti díjat is, amíg bírja.

Az elsétálás joga az USÁ-ban azt jelenti, hogy az adós otthagyja a házat a banknak és mehet. Ha a háza nem ér annyit, mint a tartozás, akkor az a bank vesztesége. Nálunk pedig még azután is fizethet élete végéig, hogy elvették a házát. Tehát nincs ház, bérleti díjat kell fizetni, mert valahol lakni kell és ráadásul a fennmaradó tartozást is törlesztenie kell. Reménytelen a dolog ezeknek az embereknek.

Köszönöm, Sándor, bár lesz itt néhány ellenvélemény.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés