Illúziók Csodaországból

2014. július 10. 9:18

Papp Sándor Zsigmond
NOL
Nem hinném, hogy a megoldás az lenne, hogy Gerendai Károlyt kell kinevezni miniszterelnöknek, de egyre többször játszom el a gondolattal, hogy rájuk kéne bízni az országot is, hátha azt is révbe terelnék valahogy.

„Most már csak valahogy azt kellene kideríteni, hogy miként működhet ilyen jól az ország fesztiválos fele, és miért csikorog úgy a hétköznapi, parlamentáris része. Még úgy is sikertörténet az elmúlt húsz év fesztiválszempontból, hogy egy ideig még a politika megpróbált keresztbe feküdni, majd jó érzékkel kihasználni belőle, amit ki lehet. És nem hinném, hogy a megoldás az lenne, hogy Gerendai Károlyt kell kinevezni miniszterelnöknek, de egyre többször játszom el a gondolattal, hogy rájuk kéne bízni az országot is, hátha azt is révbe terelnék valahogy.

Valami mégis működik, fejlődik, nem csupán eltartja magát, de még nyereséges is, plusz jó hírünket viszi a nagyvilágba. Persze kicsit szürkült az elmúlt években, manapság egyre többször hangzik el, hogy a zenei kínálatban ugyanaz a néhány név ismétlődik évek óta, hogy a kezdeti kísérletezés és felvállalt sokszínűség kicsit már oda, de a hangulat még most is bárkit beszippant, ha csak pár órára téved is oda. Mert bár történt néhány elvetélt kísérlet, hogy igazán nagy sztárokat is hívjanak a Szigetre (legutóbb például Prince-et), ám nem lett kifizetődő a vállalkozás, és igazából nem is tőlük van egyben ez az egész. Nem a U2, a Coldplay vagy a Red Hot Chili Peppers teszi vagy tenné naggyá, bár kétségtelenül lendítene abban az évben a népszerűségén, ám akkor épp a többi összetevőn kellene spórolni. A megkérdezett külföldiek legtöbbje pedig úgyis azt mondja évről évre: azért az utánozhatatlan lazaságért és atmoszféráért jár ide, amit sehol máshol nem tapasztal.

Talán elhinné nekünk, hogy az év többi napján mennyire kicsinyesek és szürkék tudunk lenni? Pedig ez is a mi arcunk, nem? A mi ötletünk, a mi szervezésünk. Nem a spanyolviasz, de mégis valami hungarikum. A Rubik-kocka óta nem volt ilyen. Szóval mégiscsak kellene valamilyen kormányrendelet, hogy több nap is legyen Csodaországból. Kolbászból is, ne csak kerítésből. Én már néhány hónappal is beérném.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés