A bulinegyed vége

2014. szeptember 10. 13:40

Uj Péter
NOL
Lassan minden szabad négyzetméteren nyílik egy újabb kocsma, ahol aztán már semmi elképzelés semmiről, egy vajas kenyérnyi, egy korsó sörnyi ötlet nincsen.

„Én nem akarnék vészharangozni, ellendrukker még kevésbé vagyok, én kifejezetten bírom a városban, hogy mindenki kinn ül az utcán és iszik, sokkal jobb, mint amikor vaksötétben, omladozó tűzfalak mellett, üres utcákon kellett osonni mindenféle házibulikba vagy pinceklubokba, amikor még az egész szórakozás, hogy szórakozni mersz, valami földalatti, félig vagy teljesen illegális tevékenység volt. Még az egymást érő beerbike-okról leszédelgő, maxra tekert hangerejű, egyenpólós brit legénybúcsúzók sem zavarnak, akik idáig repülnek az olcsó piáért. (Matolcsy legnagyobb hívei, rájuk kéne kiterjeszteni a választójogot. Jó húsz százalékkal csökkentette a költségeiket a gazdaságpolitika.)

Viszont van két biztos jele a süllyedésnek:

1. Megjelentek a bulinegyed-jelenség hiénái. A kíméletlen járadékvadászok, akik képesek elhitetni a Turizmus Zrt.-vel (illetve, hát, talán csak mindenki úgy tesz), mintha a rettenetes médiatevékenységeik csábítanák ide azt a rengeteg turistát, amiatt jönnének ide piálni az angolok. Az államilag finanszírozott kiskakas meg a felkelő nap.

2. Lassan minden szabad négyzetméteren nyílik egy újabb kocsma, ahol aztán már semmi elképzelés semmiről, egy vajas kenyérnyi, egy korsó sörnyi ötlet nincsen. És aztán megjelentek a vendégfogó lányok. Ez a csőd közelségének legbiztosabb jele. A világ legundorítóbb turistacsapdáinak kötelező kelléke. Emlékszem, amikor a Liszt Ferenc téren megjelent az első hely, ami előtt vendégfogó állt… Két év alatt elvélászlósodott, aztán tönkrement az egész.

Hát, akkor nagyjából még két év lehet hátra. (Előre?)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában