Átrendeződés jöhet a kormánypárti médiában

2014. szeptember 12. 9:01
A NOL értesülései szerint közel a kiegyezés Orbán Viktor és Simicska Lajos között. A lap szerint ahhoz, hogy Simicska Lajos megtarthassa gazdasági pozícióit, a médiabirodalmát kellene feláldoznia Habony Árpád és Andy Vajna javára.

A NOL értesülései szerint békésebb szakaszba érkezett az országgyűlési választások óta tartó csendes hidegháború Orbán Viktor miniszterelnök és a Simicska Lajos üzletember között. Az új kormányban több, Simicska Lajoshoz köthető kormányzati szereplőt cserélt le a kormánypárt, miközben olyan intézkedéseket fogadott el, melyek hátrányosak az eddig jó pozíciókat birtokló Simicska-birodalom számára. Ilyen intézkedés volt a reklámadó, a változások a vidékfejlesztési pénzek elosztásában, a tervezett közútadó, vagy az állami cégek szerződéskötéseinek leállítása. A választás óta a Simicska-csoporthoz köthető médiumok – ilyen a Hír TV, az MNO, a Class FM és a Lánchíd Rádió – a fent sorolt intézkedések kapcsán többször is az eddigi tapasztalatoktól eltérően kritikus hangot ütöttek meg.

A NOL forrásai szerint a kiegyezés feltétele, hogy Simicska Lajos „részben vagy egészben” adja fel a médiában elfoglalt pozícióit. A NOL szerint Orbán Viktor tanácsadója, Habony Árpád és Andy Vajna filmügyi biztos is szeretne a médiabefeketetésekre koncentrálni. A lap szerint tervezett Nemzeti Kommunikációs Ügynökség, mely az összes állami hirdetés 50 milliárdos büdzséje fölött fog exponálni, szintén Habony felségterülete lesz.

(Fotó: MTI / NOL)

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Luca Brasi akcióban... A régi harcostársaknak akik etették őket és a sleppjüket a szűkös évek alatt, annyi.

Nyugi, hamarosan bejelentkezik majd Zoltai Gusztáv és munkásőr csapata is...

Gondlom Andy Vajna megint kap majd adókedvezményt...

Pedig a média, a propaganda rendkívül fontos faktora a hatalom megszerzésének, megtartásának, egy hatalmi gépezet által hozott lépések igazolásának.

Éppen most olvastam erre egy konkrét példát a nyugati médiában. McCain szenátor, az ismert héja a napokban találkozott kalifa Abu Bakr al-Baghdadi-val, akivel megvitatták az iszlám szélsőségesek elleni harc koreográfiáját.

A kalifát Elliot Shimonnak hívják tisztességes nevén, s mindkét szülője zsidó. Az amerikai titkosszolgálatok képezték ki a pszichológiai hadviselésre. A kalifának fontos szerep jutott abban, hogy az iszlámot a Sátán gyermekének mutassák be, Ő szervezte a kivégzéseket, az ISIS-t a civilizáció legfőbb ellenségének tekintő reklám tevékenységet. Amivel ugye igazolni lehet most Irak, Kurdisztán és egy független állam, Szíria, ENSZ felhatalmazás nélküli bombázását.

Ebből is jól látszik, hogy a média mennyire fontos. Ezt Simicska is jól tudta/tudja, s eddig le is söpört mindenkit az útjából. De mindig jönnek új trónkövetelők, meg vélhetően Orbánnak is elege lett abból, hogy a gazdaságban az történt, amiről Simicska és az őt szolgáló gazdasági lobbik döntöttek.

Orbán csak megpróbál egy kicsit talpra állni, kiszabadulni az Őt irányítani törekvő oligarchák baráti öleléséből.

Személy szerint drukkolok neki, de hirtelen nem tudok példát mondani arra, hogy hol található olyan kormányfő, aki független tudna maradni ezektől az erőterektől. Még a nagyok sem. Merkel is egy bábu, Renzi olasz miniszterelnök mielőtt elfogadta volna jelölését, kiszaladt Svájcba, ahol előbb áldását kérte Benedettinek.

A Simicska irányította lakáj média tényleg hangnemet váltott, s az ATV és a Klub Rádió magaslatába emelkedtek a kormány bírálatában.

A média azért is fontos, mert számos szakértő szerint egy választást nem lehet megnyerni az eredmények bemutatásával. Több kell, a média által gerjesztett lejáratás, személyeskedés, karakterrombolás. Ezért sem mindegy a kormány számára, hogy ki ül a média bakon.

A sok birka meg nem veszi észre, hogy hatalomátvétel van a fideszben... A régieket sorra cserélik le...

Az Ön tájékozatlanságáról, tájékozódási korlátairól - gondolok itt a nyelvtudás hiányára - nem én tehetek. De hát nem mindenki a DK szemellenzőjén keresztül látja a világot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés