Szerintem nincs háború

2014. szeptember 18. 7:44

Deutsch Tamás
NOL
Ki az, aki a „szörnyűséges” Simicska „Oligarcha” Lajossal szemben a leghatározottabban fellép? Orbán Viktor. Interjú.

– Az az önök számára kedvező, hogy a miniszterelnök függetleníti magát a legnagyobb oligarchától, Simicska Lajostól, aki a közbeszerzések és állami megrendelések milliárdjait kapta meg? Ezzel megcáfoltnak látszik visszamenőleges hatállyal az Orbán–Simicska-rezsim vád is?

– Így van. Hiszen miről szólnak a hírek? Ki az, aki a »szörnyűséges« Simicska »Oligarcha« Lajossal szemben a leghatározottabban fellép? Orbán Viktor. Politikai ellenfeleink és az ellenzéki sajtó bulváréhsége, az »Orbán–Simicska-háborúsdi« álhírei döntik romba az elmúlt években iszonyatos energiával épített »jaj-jaj, milyen rettenetes Orbán–Simicska-rezsim van« hazugságát. Ezért a háborús tudósítások politikai kommunikációs üzenetét kaján mosollyal fogadom. (…)

– A reklámadó jó ötlet? Ön reklámadópárti vagy adóellenes?

– Én a reklámadót teljesen normális adófajtának tartom. Ugyanúgy, mint az áfát, az szja-t vagy bármely ágazati adót a világon. Ja, hogy a reklámadó most politikai fegyverként is lett használva? Hát, van ilyen az életben.

– Politikai fegyverként lett használva?

– Most kölcsönösen hülyének nézzük egymást? (…)

– De az RTL-re lett szabva a reklámadó. Ez a véletlen műve?

– Nem lett rászabva, ez az RTL Klub saját mártíriumáról kitalált meséjének a része. Az »egyéb politikai törekvések« szerintem arról szóltak, hogy a jelentős részében »a nekünk mindent szabad« féktelen állapotában lévő magyar médiavilágnak az egymás után két parlamenti választáson is kétharmados felhatalmazást kapó, hatalmas társadalmi támogatottsággal rendelkező kormány azt mondja, és most idézem Orbán Viktor más összefüggésben éppen önök által felemlegetett állítólagos kötcsei kijelentését: »A fák nem nőnek az égig.« Még mielőtt évtizedes tapasztalataitok alapján tényleg elhinnétek, kedves médiamunkások, hogy ez az élet rendje a világnak ezen a részén, jobb, ha tudjátok, nektek sem szabad mindent!

– Még egyszer: nem tetszett az RTL Klub Híradója?

– Előre elnézést a keresetlen őszinteségért. Az RTL Klub vezetői abból indulnak ki, hogy az intellektuális képességek sorrendje a világban nagyjából a következőképpen néz ki: Teremtő, Jézus Krisztus, RTL Klub-vezetők, majd utána jön a mindenki más, a világ összes Nobel-díjasa, professzora, szakértője. »Akkora csocseszek vagyunk, mint ide Lacháza, és majd mi jól megmutatjuk nekik« – gondolták. De ahogy egy barátom az ilyen helyzeteket sebészi pontossággal le szokta írni: vidáman, nagy átéléssel beszopták a cumit, és csináltak egy olyan híradót, amivel irtózatos mértékben vesztettek nézettséget. (…)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az egészet érdemes olvasni, nagyon jóóóó!!!!!

"az »Orbán–Simicska-háborúsdi« álhírei döntik romba az elmúlt években iszonyatos energiával épített »jaj-jaj, milyen rettenetes Orbán–Simicska-rezsim van« hazugságát."

Az úgynevezett "szabad sajtóra" nem jellemző az igazmondás.

Noha van egy híres elv, miszerint a "Hír szent, a vélemény szabad", a szabad sajtósok egyáltalán nem tartják szentnek a hírt sem. Nemcsak közvetítik, hanem gyártják is a híreket.

A mostani"szabad sajtó" tevékenysége emlékeztet egy híres amerikai író, Mark Twain történetére:

Miközben Mark Twain Európában járt, Amerikában szenzációhajhász újságírók halálhíréről cikkeztek. Végül kénytelen volt egy sajtótájékoztatót összehívni, ahol faarccal bejelentette:

"Uraim, a halálomról szóló hírek erősen eltúlzottak."

Később kiderült, hogy az amerikai sajtóban megjelent álhírt egy amerikai újság londoni tudósítója költötte.

Főnökétől ilyen utasítást kapott: „Az a hír járja, hogy a híres író súlyos beteg. Ha csak beteg, küldjön egy tízszavas tudósítást, ha meghalt, küldjön egy ezerszavast”.

Mivel a tudósítót az elküldött cikk hosszúságával arányosan fizették, és a pénzre is szüksége volt, elküldte a tudósítást Mark Twain haláláról.

Honnan veszed, hogy

1. "a trafikokat hatalmon lévők rokonai kapják,"

Talán te lekáderoztad az összes trafikost?

2. "vagy hatalmon lévők barátai, rokonai hirtelen pályázatok sorát nyerik és meggazdagszanak,"

Honnan veszed, hogy mások nem nyernek pályázatot?

Honnan veszed, hogy a "hatalmon lévők barátainak, rokonainak" nem szabadna pályázni és pályázatot nyerni, hanem csak a hatalmon lévők ellenségeinek és azok rokonainak szabadna pályázni és pályázatot nyerni?

3. Nem " helyes ráugrani a norvég alapra".

Magyarországon még norvég pénzt sem lehet ellopni, és a civileknek sem lehet lopni.

Miért kellene Magyarországon megengedni egy civil szervezetnek a bűnözést, csak azért, mert civilnek titulálja magát?

Akár egy maffiabanda is titulálhatja magát civil szervezetnek.

Ettől még nem vindikálhat magának nagyobb sebezhetetlenséget, mint Achilles, akit csecsemő korában anyja sarkánál fogva belemártott a Styx folyó vizébe és ettől (sarkát kivéve) egész teste sebezhetetlenné vált.

Egyetlen olyan rokon, barát is elég neked bőven ahhoz, hogy te általánosíts: mindenki rokon barát.

Mindeddig nem találtál olyan indokot, ami alátámasztotta volna a Norvég Alap elleni támadás jogosságát, és csak azt értük el vele, hogy a külföldi megítélésünk a béka feneke alá csúszott.

Te nem hallottál, mert úgy teszel, mint a strucc, ha valamiről nem akar tudomást venni (homokba dugja a fejét).

"Sikkasztás miatt vizsgálják az Ökotárs Alapítványt": (Origo)

Megint általánosítasz, mikor azt állítod, "a külföldi megítélésünk a béka feneke alá csúszott."

Nem mindenki gondolja ezt, hanem csak azok, akik külföldről finanszírozott szervezetek aknamunkájával szeretnék megdönteni a szabadon választott magyar kormányt. Nem jó dolog, ha egy kormány bambán tűri, hogy külföldről pénzelt szervezetek próbálják megdönteni a legitim kormányt.

Norvégia hidegháborút visel ellenünk hideg fegyverekkel, pénzzel támogatva olyan "civilnek" titulált szervezeteket, amelyek meg akarják dönteni a szabadon választott kormányt.

Izrael egy demokratikus állam, mégsem enged meg hasonló külföldi beavatkozást, amelyet az arrogáns Norvégia megenged magának Magyarországgal szemben.

"A Netanjahu kabinet Izraelben 2011-ben olyan törvényt fogadott el, amely súlyosan korlátozza az országban működő civil szervezeteket azáltal, hogy rendkívüli mértékben megnehezíti külföldi finanszírozásukat.

Az új szabályozásnak egyik fele megtiltja, hogy idegen országok 20000 sékelnél nagyobb összeggel támogassák az angolszász terminológia szerint „ nem kormányzati szervezeteknek” (NGO) nevezett entitásokat.

A tilalom vonatkozik nemzetközi szervezetekre is, például az ENSZ-re. A törvény másik fele pedig gyilkos, 45 %-os adóval sújt minden izraeli NGO-nak nyújtott külföldi pénzügyi támogatást."

Ja, mondod te, téged nem érdekel Izrael.

De a magyarországi haladó és mértékadó értelmiségiek nem úgy gondolkodnak, mint te.

Ők a Izraelt egy demokratikus államnak tekintik, helyeslik, hogy Izrael, amely egy demokratikus állam, mégsem enged meg hasonló külföldi beavatkozást, amelyet az arrogáns Norvégia megenged magának Magyarországgal szemben.


Izraelben az új szabályozásnak egyik fele megtiltja, hogy idegen országok 20000 sékelnél nagyobb összeggel támogassák az angolszász terminológia szerint „ nem kormányzati szervezeteknek” (NGO) nevezett entitásokat.

A tilalom vonatkozik nemzetközi szervezetekre is, például az ENSZ-re. A törvény másik fele pedig gyilkos, 45 %-os adóval sújt minden izraeli NGO-nak nyújtott külföldi pénzügyi támogatást."

Nem lehet hivatkozási alapod, hogy Izraelt "olyan országok veszik körül, amik gyűlölik".

A nemzetközi szervezetek, mint az ENSZ nem gyűlölik Izraelt, mégis a tilalom vonatkozik nemzetközi szervezetekre is, például az ENSZ-re.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés