Hagyják abba az erzsébetvárosi tűzfalak elcsúfítását!

2014. szeptember 19. 12:05

Laky Zoltán
Válasz.hu
Ha ilyen a Színes Város, akkor már jobb az üres tűzfal.

„Ha ilyen a Színes Város, akkor már jobb az üres tűzfal. Látom, hogy újabb, ezúttal 579 négyzetméteres tűzfal újult meg a Színes Város Strongbow Fesztivál keretében a Kazinczy utcában. Az alkotás a Buda vagy Pest? címet kapta. „A négy alkotó – Void, Petyka, Transone, Fork – elvontan oldotta meg ennek az ellentétpárnak az ábrázolását. A négy alkotó sajátos stílusa a falon egymásra építve és külön-külön is él. Erősen érvényesül a graffitis vonal Pest progresszivitását jelképezve, míg Buda szín- és formavilágában is a nyugodtabb oldalt képviseli, középen a Duna látható” – olvasom, s közben megy fel bennem a pumpa.

Nem azért, mert elvből ellenzem a falfestést. De azt nem tartom normálisnak, hogy Petykák és Forkok azt pingálnak egy műemléki védettségű terület falfelületeire, amit jónak látnak. Joguk van a művészi önkifejezéshez, de Budapest egyik legértékesebb városrésze nem megfelelő fórum ennek bemutatására.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát, azon túl, hogy akkor lenne kit szídni, nem biztos, hogy egy zsűri sokat dobna az ügyön.
A lakókat és a tulajdonosokat azért talán nem ártana szondázni, már ha ez elmaradt. Ha nem maradt el, a T. szerző egy klasszik automata házmester, amitől hányok.
A képek amúgy nem a kedvenceim, de egy vakolatlan tűzfal szintjét azért talán megütik.

erre most kár Orbánozni. Ezek ocsmány, rikító szarok, amik abszolút nem illenek a városképbe. Azok tetszenek, amikor kamu homlokzatot festenek a tűzfalra.

De ez a pest-budás baromság a tipikus graffitis pronyó hülyegyerekek "alkotása".

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés