72 óra: 8000 keresztény önkéntes végzett közhasznú munkát a hétvégén

2014. október 14. 20:04
A keresztény egyházak szervezésében országszerte 330 helyszínen 8000 önkéntes végzett ökológiai, társadalmi és közhasznú munkát az elmúlt hétvégén. Többek között parkokat takarítottak és újítottak fel, állatmenhelyeket tettek rendbe, óvodákban és játszótereken festették le a játékokat. Néhány önkéntes taizéi imaórát tartott a szegedi elítélteknek.

Országszerte 330 helyszínen 8000 önkéntes végzett ökológiai, társadalmi és közhasznú munkát az elmúlt hétvégén a keresztény egyházak szervezésében – a „72 óra kompromisszumok nélkül”-t hetedszerre rendezték meg.

 
A Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház közös szervezésében létrejött ifjúsági akció keretében többek között parkokat takarítottak és újítottak fel, állatmenhelyeket tettek rendbe, és alakítottak ki ott újabb férőhelyeket, plébániákat renováltak, óvodákban és játszótereken festették le a játékokat. A fiatalok továbbá felszínen futó hővezetéket festettek át, a „csikk-kommandó” keretében megtisztították az utcákat, néhány önkéntes taizéi imaórát tartott a szegedi elítélteknek, mások ételt készítettek hajléktalanoknak, táncos foglalkozást szerveztek értelmi fogyatékosoknak, és akadtak, akik szüreti mulatságot rendeztek egy idősotthonban. 
 
Darvas Márton, a „72 óra kompromisszum nélkül” akció főkoordinátora így összegezte benyomásait: „Bár egyelőre még a fáradtság dominál bennem, örülök, hogy ennyire sikeresen zajlott le az idei 72 óra. Nagyon jó volt látni, ahogy a Facebook-oldalunkon gyűltek a képek: földrajzi távolságokon átívelően is látszott a hasonló szellemiség, az önkéntesség öröme. Szabó Balázs pedig remek fővédnöke volt a rendezvénynek: végig keményen dolgozott, jól kijött a fiatalokkal, amivel nekünk, szervezőknek, rengeteget segített.”
 
Az idei akció több forrásból is jelentős támogatást kapott. Látva a fiatalok elszántságát, bekapcsolódott az akció szervezésébe a BVK Holding, az FKF és a FŐKERT, valamint a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház mellett anyagi hozzájárulást nyújtott Budapest Főváros Önkormányzata, a Nemzeti Együttműködési Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága. Az akcióban társszervezőként részt vett a Magyar Cserkészszövetség és a Regnum Marianum Katolikus Közösség.
 

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

1.A Mandiner nagy érdeme , hogy ráirányította a figyelmet erre a történésre .
2.Az ilyen események a hit legjobb arcát mutatják , vagyis a tevékeny szeretetet . Ez ellen nem lehet kritka , itt inkább az egyértelmű hívás fogalmazódhat meg : te is cselekedj a magad környezetében és módján hasonlóképpen !

1.Magyar Bálint SZDSZ-es politikus csacsiságát/elfogultságát a "maffiaállamról" nem kell kriitkátlanul átvenni ...
2.A közhasznú munka per definitionem közhasznú / közös hasznot hajt / , bárhol az , bárhol hasznos ...
3.Vagyis , nem a közhasznú munkát végzők a "nem normálisak" ...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában