Jáksó nem érti

2014. október 16. 10:24

Vári György
NOL
Szóval, ha a kedves olvasó úgy érzi, hogy jól mutatna egy Giorgione a nappalijában, és nem sajnál havi 15 ezer forintot az ügyre, jelentkezzen nyugodtan Baán László főigazgatónál, amíg a készlet tart.

A múzeum funkciója eddig nem utolsó sorban az volt, hogy lehetőség szerint mindenki számára hozzáférhetővé tegye a művészetet. Ezt a vívmányt a Nemzeti Együttműködés Rendszere most még tovább demokratizálja: bárki haza is viheti a festményeket egy kis időre. (...)

Ennek a beláthatatlan horderejű múzeumi reformnak az úttörője, Jáksó László például egy forgatáshoz vette kölcsön a képeket, volt ugyanis egy olyan megrendelése, amelyhez pont kellettek. Igazán nem is érti, mi a baj. Kellett neki az a pár kép, hát elvitte. Még vigyázott is rájuk, amiért hálával tartozunk neki. Mert ha meg mégis baja lesz valamelyik reneszánsz darabnak, az is kit érdekel? Jáksó, mint mondja »zsebből fizet« és kész, levan róla a gond.

Igaza is van. Az állam már rég nem az állampolgárok közösségéé. Földet, trafikot, hídépítési megbízást és még közmunkát is az kap, akinek a hatalom adni kegyeskedik. Ehhez képest igazán nem nagy ügy, hogy némelyek alkalomadtán még a múzeumot is hazavihetik.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nála viszont sokkal undorítóbb Jáksó.
Persze a Heti hetes "sztárja" a köztévében is jó barátokat talált.
Ez az igazi undor!

A Jáksó jelenséget én egyáltalán nem értem: fertelmesen ronda,irtózatosan ostoba, mégis jól él belőle

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában