A „kisemberekre” emlékezett Ferenc pápa

2014. november 2. 17:14
Ferenc pápa Úrangyala-imádság előtti szavaival a háborúk és az erőszak áldozatairól emlékezett meg. Azokra, a világ különböző részein élő „kisemberekre” emlékeztetett, akikre senki sem emlékezik.

Halottak napján tartott beszédében Ferenc pápa vasárnap az elhunytak mellett azokról emlékezett meg, akikről a római katolikus egyházfő szerint senki sem emlékezik meg.

Ferenc pápa a római Szent Péter téren vasárnap délben mondott Úrangyala-imádság (Angelus) előtti szavaival a háborúk és az erőszak áldozatairól emlékezett meg. Azokra, a világ különböző részein élő „kisemberekre” emlékeztetett, akiket „az éhezés és a nyomor nyom agyon, legyilkolják őket, mivel keresztények, vagy életüket áldozzák fel, miközben másokat szolgálnak”. Az egyházfő hangsúlyozta, hogy halottak napján elhunyt szeretteinkről emlékezünk meg, de azokról is meg kell emlékezni, akikre senki sem emlékezik.

Ferenc pápa vasárnap késő délután a Szent Péter-bazilika altemplomában az elhunyt pápák sírjainál imádkozik. Hétfőn misét mutat be a Szent Péter-bazilikában az elmúlt egy évben meghalt bíborosokért és püspökökért. 

Mindenszentek ünnepén, szombaton az egyházfő szintén a „mindennapok szentjeiről” beszélt, vagyis a szegények tömegeiről, akik háború, éhínség és üldözés elől menekülnek.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az emberi emlékezés fontos ,mert a szeretet ezen a módon is kapcsolatot keres , elvégre ez a lényege . Viszont a Szentháromság mindenkire és abszolute "emlékezik" , s ez lét és valóság , hiszen Istenben nincsen múlt . Ferenc pápa tehát a legtöbbet tette , amit ember egyáltalán tehet .

Szövege kacsa és mese ...

Látom, hogy, csak ideraktad le a benned lévő hordalékot, szemetet, vagy mondhatnám úgy is, hogy kiszórtad a konkolyt és tovább álltál sátánfajzat.

Most mi a probléma?
Akikért sokan gyertyát gyújtanak, azokról beszélt a pápa. Minden egybevág. Én sem gyújtottam gyertyát, mécsest értük, mert már nem maradt. Így helyettem is megemlékezett a pápa.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés