Simicska kinevezte médiabirodalmának új vezetőit

2015. február 6. 18:22
Simicska Lajos kinevezte a Hír TV, a Magyar Nemzet, és a Lánchíd Rádió új ügyvezetőjét és főszerkesztőjét, miután péntek délben lelkiismereti okokra hivatkozva a több korábbi vezető felmondott. A Hír TV-t működtető társaság elnöke maga Simicska Lajos lesz.

Simicska Lajos lett a Hír TV-t működtető társaság elnöke, Tóth Marianna a Magyar Nemzet kiadójának ügyvezetője, D. Horváth Gábor a napilap új főszerkesztője, míg a Lánchíd Rádió ügyvezetője és főszerkesztője Schlecht Csaba lett – közölte a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. pénteken este. A Simicska Lajos nagyvállalkozóhoz köthető médiumok eddigi vezetői péntek délben lelkiismereti okból fel-, illetve lemondtak.

A közlemény szerint a HírTv Zrt. részvényesei a nap folyamán a társaság új igazgatósági tagjainak Tóth Mariannát és dr. Simicska Lajost nevezték ki. Jelezték: a közeljövőben döntés születik arról, ki tölti be a televízió hírterületért felelős vezetői tisztségét.

A vezetőváltásra azért volt szükség, mert kevéssel pénteken dél után az mno.hu-n megjelent közlemény szerint lelkiismereti okokból benyújtotta a fel-, illetve lemondását Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője, a Hír Televízió elnöke, Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője, Élő Gábor, az MNO főszerkesztője, Szikszai Péter, a Hír Televízió vezérigazgató-helyettese, Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese és Szerető Szabolcs, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese.

A NOL.hu-nak adott interjújában Simicska Lajos elmondta: a volt főszerkesztőnek, Liszkay Gábornak a tulajdonrészét kivásárolta a Magyar Nemzetből és a Hír TV-ből, azonban azt nem árulta el, hogy ez mennyibe került neki. Az interjúban csak annyit mondott, hogy sok-sok millió forintért vásárolta ki a volt főszerkesztőt. A Magyar Narancsnak adott interjújából az is kiderült, hogy Liszkay tulajdonrészét a Pro-Aurum Zrt. vásárolta meg, ami Simicska Lajos többségi tulajdonában van, 100 millió forint körüli összegért.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés