A legokosabb fiú

2015. február 15. 14:28

Tamás Ervin
Népszabadság
A miniszterelnök egyre nehezebben tűrte, hogy Simicska hol itt, hol ott árnyékot vet rá, hol innen, hol onnan hallja, hogy beleszól abba is, amihez semmi köze.

Minden úgy történt, ahogy ilyenkor szokott. Itt az egyik fél kipolírozott igazsága, hogy felbecsülhetetlen érdemeit, hűségét hirtelen semmibe veszik, ott a másiké – a szolgálat ki lett fizetve, nincs tartozás, van viszont egy kétharmaddal megerősített kormányfő, aki (hiába fordít hátat számos ellenzékben vallott nézetének) mélyen hisz politikai törekvéseiben, s nem hagyja, hogy ezt az oldalán valaki megkérdőjelezze, gyengítse, netalántán bojkottálja, ha még oly régi, kedves szövetséges is. Különben is: teret kell nyitni a törekvő, új tőkés nemzedék előtt, amely lelkesen visszhangozza gondolatait. Simicskának osztoznia kell velük, nem sajátíthatja ki sem a rendelésállományt, sem a gazdaság stratégiai posztjait.

Médiabirodalma hatalmának szintén határt kell szabni, mert bármikor »elszabadulhat«, ami iszonyatos kommunikációs károkat okozna 180 fokos fordulat nélkül is. Simicska sajtója, mivel a táboron belül van, az RTL-nél is veszélyesebb lehet. Kínálta magát a »B« verzió: ha nem hajlandó a tulajdonosi viszonyokon változtatni, közpénzből teremtenek az eddiginél is kezesebb, »közszolgálati« versenytársat, hiszen jó ideig nem fenyeget az a veszély, hogy az elveszne, az ellenzék kezébe kerülne. Így lesz idő kiszárítani, elsorvasztani az eddig szövetségesként kezelt műhelyeket.

Addig, ha kedvük tartja, fölvehetik a mértékadó jobbközép ruhát, vagy akár sodródhatnak a Jobbik felé, ott van talán némi piaci űr, bár elég hirdetés aligha. A távozók »lelkiismereti okai« nem szellemiségről, bármiféle konzervatív értékrend védelméről szólnak, hanem az Orbánnal, kormányával szembeni elkötelezettségről, amely egyébként fórumaik vásárlóközönségét is jellemzi. Nyáron, a sárvári lovarda avatásán könnyű volt Simicska Lajos kedvéért csoportképeken feszíteni, ugyanezt várni tőlük most naivitás.” 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Körülbelül a tizenharmadik, ugyanazon következtetésre jutó elemzés a Simicska-Orbán "háborúról", némiképp színvonalasabb kivitelben, mint a többi.

A baloldal egyetlen öröme napjainkban.

Most már lesz mindennapi Simicskánk is.
Teper az ellenzék. :-))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés