A miniszterelnök tájékoztatta a Lajost, hogy mi lesz a jövő

2015. március 5. 11:50

Csintalan Sándor
Magyar Narancs
Ezután jött elő az orosz vonal és Paks 2. És Lajos részéről itt hangzott el a második nem. Hogy ez sem pénzügyileg, sem politikailag hosszú távon nem lesz vállalható.

MN: Mit lehet arról a találkozóról tudni?

CSS: Az a találkozó arról szólt, hogy a választási győzelem után a miniszterelnök tájékoztatta a Lajost, hogy mi lesz a jövő. A jövő pedig — mondta Orbán — egy másik média lesz. Tehát, amit mar korábban mondtam az Indexrő1, meg hogy a Lánchíd Rádió nem kell, és hogy lesz egy saját médium. A Lajos meg erre azt mondta, hogy nem. A miniszterelnök — akinek, ugye, nem nagyon szoktak nemet mondani — erre meg azt mondta, hogy jó, Lajos, ha te ebben nem akarsz részt venni, akkor majd megoldjuk máshogy. Ezzel ott akkor egy politikai szövetség felmondása történt meg. Ezután jött elő az orosz vonal és Paks 2. És Lajos részéről itt hangzott el a második nem. Hogy ez sem pénzügyileg, sem politikailag hosszú távon nem lesz vállalható. Mert nem lehet látni, hogy ebből az elköteleződésből hogyan lehet majd kimászni, ez pedig Magyarország érdekeivel ellenkezik. Ezert, mondta Simicska, ebben ő ki nem vesz részt. Ezen a találkozón volt meg egy olyan felajánlás Simicska részéről, hogy ebből az egészből ő elvonul, és nem csinálja tovább, de ezt a miniszterelnök végül nem fogadta el.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És akkor most Csintalan megkapja a Csörtét?

Hát ez most mellé ment! SOHA nem hittem Csintalan "megtérésében".

1.Egy ilyen fontos és nagyhorderejű tanácskozásról ez igen elnagyolt beszámoló .
2. Várjuk az alternatív visszaemlékezésket ...
3. Ha sok beszámoló lesz , akkor talán úgy-ahogy lehet majd rekonstruálni az akkor történteket .
4. Jelenleg ,a felszín felett ami látszik , annak megítélését nagyon torzítja , hogy maga a sztori is befejezetlen , hiszen még tart a küzdelem az átalakulás , a politikai-gazdasági-kommunikációs kötélhúzás .

A karakán Lajos és a karakán Sanyi, a haza nagyjai.
Vajh szobor is lészen majd róluk? (Addig is meg kell elégedni egy Magyar Narancs címlap fotóval.)

Így volt vagy nem majdnem érdektelen.
Ami lényeges, hogy a miniszterelnök dönt. Ha nem ért egyet Simicska úr, lehet azt mondani, hogy nem kíván részt venni a dologban. Ezzel a lovagiasság szabályai szerint a dolog lezárva.

De mi volt az az ordenálé nyilatkozás sorozat ? Így kiborult az ország érdekeinek a felek általi különböző megítélésén Lajosunk ? Netán azt gondolta, hogy ő diktál ?

Azt hiszem, hogy Csintalan ur most feleslegesen locsogott és a jólértesült szinébe tettszeleg. A gond csak az, hogy pont a Lánchid Rádió vezetője és a MN nem kispályás Vezető résztulajdonosa vezető szerkesztője gyomra nem vette be Simicska ámokfutását. A Hir-tv meghatározó munkatársail már nem is beszélek.

A háttérben én nem a médiát inkább Simicska gazdasági befolyásolási potenciájának csökkenését látom.

Ez a Paks story teljesen hülyeség, mivel már lejáttszott dolog volt mikor a nagyon-nagyo Orbánellenes Lajosunk kormányközi megállapodásnak köszönhetően Azerbajánban a hidak épitésére kapott megbizást a KÖZGÉP által.

Inkább arról lehet szó, hogy Orbán nem csak Lajosunkat, de egyetlen hazai nagytökést sem engedett a fejére nőni.

Gondolom megmondta nyíltan, hogy a hazai nagytökés gazdasági társaságokat támogatja nemzeti érdeknek megfelelően, de a kormányzás az ő felelősége és az ország és társadalom előnyt élvez az esetleges egyéni érdekekkel szembe. Nem hadja, hogy a kormányzati döntésekbe beleszóljanak, mert az az Ő terepe, és a kormánynak össztársadalmi érdekeket kell képviselnie.

Na Lajosunk úgy gondolta, hogy ez nem így van, mivel a média az ötödik hatalom ami embereket tud felemelni és elsülyeszteni, sőt kormányt is buktatni.

Mivel megszerezte a polgári jobboldali médiahálózatot elkezdte használni és íránytváltásra kényszeritette az addig kialakult értékrendet kialakitott szerkestőségeket. 2014 után az ujbóli 2/3 felidegesitette és ráadásúl Orbán átalakitva a kormányát és a tárcákat is Lajosunk csókosai kikerültek a közvetlen döntéshozoi körből beindúlt.

Csintalan ur ennek az áldozata lett, de mivel ő nem ól mérte fel a helyzetet és Lajosunk melett tette le a voksot, most nem tehet mást, mint a narancsban és az ATV-ben és a Lánchidban védje a mundért, a hiteleségének látszatát megörive-

Széles 2010 után konstatálta, hogy Orbán kormányának alapelve, hogy a gazdasági nagytökéseknek semmi köze nem lehet a kormányzati politikai döntéshozatalnál. Ezt tiszteletbe tartotta és Orbán meg Széles t , mint hazai nagytökést támogatta ha éppen kormányzati segitségre volt és a jövöben lesz erre szüksége-

Megmaradt a ferr együttmüködés-Lajos meg Demján nagy nyílvánoság előtt demonstrálta, hogy Orbán az Ő " haverjuk" amire ráfáztak mivel félreőrtették a ME-t.

Orbán, mint magánember lehet egy jó "haver" vagy lehet vele bratyizni, de nem keveri össze a magánéletét a magánkapcsolatait a ME tisztségével és az abl adodó feladataival.

Sokan esnek olya csapdába amibe Orbán sohasem fog mivel profi politikus ez a szakmája és nincs átjárása a magánszektor, vállalkozás, üzletí világba, mivel soha nem játszott azon az oldalon.

zért szabad, nem lehet zsarolni és nem lehet diktátumokat adni neki- Ez a mai politikát meghatározó személyeknél nagyon ritka hazai és nemzetközi szintére is. Ezért lehet öszinte és mindent kimondhat mindenről amit gondol. Nem köti semmi, sem pénzügyi gazdasági körök sem más államok.

A mai világpolitikai helyzetben talán mi itthon fel sem mérjük azt, hogy milyen szerecsés nép vagyunk, hogy Orbán az ország vezetője a maga karizmájával karakterével és azzal a végtelen szabadság vegyértékével amivel rendelkezik.

Imádjátok a mondatok értelmét kiforgatni....

Ennyire képesek. Csak ilyenekre képesek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés