Akosh

Józsefváros díszpolgára lett Ákos

2015. március 19. 19:45
Józsefvárosban a közösségépítés az első, és ehhez példaképekre van szükség Kocsis Máté, a kerület polgármestere szerint. A nyolcker önkormányzata ezért díszpolgári címet adományozott Kovács Ákos előadóművésznek, aki a kerületben nőtt fel.

Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere ünnepi beszédében a kerület történelemben játszott szerepét felidézve azt mondta: az 1970-es években sokak által visszafordíthatatlannak vélt pusztulás indult a városrészben, ugyanakkor néhány éve helyi kötődésű emberek úgy döntöttek, ezt nem hagyják.

Ma már több statisztika szerint is Józsefváros Budapest legdinamikusabban fejlődő kerülete, hangoztatta a polgármester, utalva az intézmények, közterületek megújulására. Legfontosabb célként a közösségépítést jelölte meg, kiemelve: ehhez példaképeket kell emelni. Kovács Ákos személyes hangvételű pohárköszöntőjében a Józsefvárosban töltött gyerekkoráról mesélt. A Kossuth-díjas művész köszönetet mondott az elismerésért, amelyet korábban mások mellett Bereményi Géza író-rendező is megkapott.

Ákos józsefvárosi kamaszéveiről szól többek közt Keresd meg a lányt című dala is:

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ilyen alapon a Közhelyszótár is lehetne az év regénye

Anno megboldogult Csécseiék elkezdték a Corvin negyed projektet, ami telitalálat volt. A buldózerek a VIII.ker megújulásának zálogai. Mehetnek a Magdolna utca környékére ráférne a Corvin projekthez hasonló radírozás, mert olyan mintha Mogadishu-ban sétálna az ember.

Pont erre gondoltam.....:)

Kedves Rita!
Nem a pártok miatt van az élet és nem is a pártokért.
Aki jó, az párton kívül, párton belül is jó.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés