Mit nem kiván.

Pesti Srácok: Kilencen felmondtak a Magyar Nemzetnél

2015. március 20. 8:35
Csütörtökön összesen kilencen adták be felmondásukat a Magyar Nemzetnél – értesült a Pesti Srácok. A portál úgy tudja: még többen fontolgatják a felmondást, és egyesek a Napi Gazdaságnál folytathatják, amelyet sajtóértesülések szerint a Magyar Nemzet volt főszerkesztője, Liszkay Gábor fog átvenni a Századvégtől.

Tömegével távoznak a Magyar Nemzettől a munkatársak, csütörtökön összesen kilencen adták be a felmondásukat – írja a Pesti Srácok. A távozók közt van Lóczi János kiadóigazgató, Swendt Pál, Borsodi Attila és Bákonyi Ádám a belpolitikai rovattól, a gazdasági rovatnál dolgozó Jámbor Gyula, valamint tördelők és olvasószerkesztők. A Magyar Nemzet több újságírója megerősítette a portálnak az értesülést.  Azt is elmondták, hogy még többen is fontolgatják a felmondásukat a Nemzetnél.

A távozók kitöltik egy hónapos felmondási idejüket, ezután többen a Napi Gazdaságnál folytathatják. Hétfőn a hvg.hu arról írt, hogy a Napi Gazdaságot Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet februárban felmondott főszerkesztője veheti át a kormányközeli Századvégtől és a gazdasági lapot közéleti napilappá formálnák át.

A portál szerint a Nemzet főszerkesztője, D. Horváth Gábor nagy bajba kerülhet, ha nem tudja időben pótolni a felmondott kollégákat, mert nélkülük a napi működés is veszélybe kerülhet.

A Magyar Nemzet újságírói a Pesti Srácoknak azt mondták: érvényesül a kormányzati portál a lappal szemben, ugyanis az utóbbi napokban hiába keresték a kabinet egyes tagjait, kérdéseikre nem kaptak választ. „Egyértelműen érzékelhető, hogy a Simicska-ügy miatt elveszett a lap presztízse” – nyilatkozta egyikük.

 

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak gratulálni tudok.
Biztos, hogy a lap olvasottsága is jelentősen visszaesett az mno-n.
Simicska a háborúját csak akkor képes megnyerni, ha az olvasókat és a nézőket maga mellé tudja állítani. Erre eddig nem sok jel mutat.

Ő marad:-)))) Őszinte hitből:-)))

:-))) én is így vagyok ezzel:-)))

Már az elején nem értettem SL-t, miért gondolja, hogy a dolgozói egyik napról a másikra képesek 180 fokot fordulni és ezt ráadásul le kellene nyomniuk az olvasók és a nézők torkán.
Ez olyan kívánság, mintha KO-tól a kormány dicséretét várnánk nap mint nap.
Lehetetlen küldetés:-)))))

Törölni magad nem egyszerű. Én is halni hagytam....

Ez nem csak a FIDESZ-ről és a Simicskáról szól.
Sokan felejtik el, hogy a média nem öncélúan írogat, hanem azért, hogy olvassák-hallgassák, nézzék. Ez a történet a hallgatókról és a nézőkről szól most már sokkal inkább, mint a Fideszről. A hallgatók és a nézők tudják igazán ellehetetleníteni azt a médiát, ami nem tetszik nekik. Ha csökken a nézettség, olvasottság, akkor az újságírók elmennek. Szerintem most ez van.

SL eddig havonta egyszer szólalt meg. Április elejére várható a következő ámokfutása, ha ugyan nem szánkózni lesz akkor:-))

A Magyar Nemzet vesszőfutása akkor éri majd el a tetőpontját , amikor a Liszkay-féle új napilap beindul , mert a kormánypárti olvasók végképp elfordulnak a MN-től .

"úgy látszik vannak még karakteres emberek,gratula a bátraknak"
----------------------------------
Pontosan erre gondoltam.
No meg arra, hogy a meggyőződés, a politikai elkötelezettség és az elvek menti hűséges kitartás jellemzi mégiscsak a tisztességes újságírót.
Néha csalódunk (lásd Körmendy Zsuzsa), de a nagy pillanatokban mégis csak azt látjuk, hogy akiben megbíztunk, abban a továbbiakban is bízhatunk.

Válaszok:
pollip | 2015. március 20. 10:00

igazából az tök hülyeség, hogy simicska megpróbálja erőszakkal elfogulatlanabbá tenni az újságát (ha ez tényleg így van).

normális újságban ez úgy működne, hogy a szerző azt csinál, amit akar, de ha propagandacikkeket ír, akkor repül. itt persze a végeredmény ugyanaz, de akkor is fura nézni.

Válaszok:
pollip | 2015. március 20. 9:40

Hát nem szórakoztató? :-)))))
A baloldali média állandóan Simicskázott, most meg a keblére öleli, Simicska pénzt ad a népszabónak, ott nyilatkozik, az atv dícséri.-)))))

Ezzel nem értek egyet. Évekkel ezelőtt a Magyar Nemzet mértékadó, csak kevéssé elfogult, szanvonalas lap volt.
Különösen a hétvégi melléklet.

Válaszok:
Antigoné | 2015. március 20. 9:37

Nekem az tetszik, amikor balról mondják, hogy milyen legyen a mn? Magukra nem tartják kötelezőnek a korrekt tájékoztatást. Egyetlen egy baloldali médiában nem találkoztam azzal, hogy elismernének valami jót. Mindent zsigerből gyűlölködve tálalnak. Tessék a baloldalon is tárgyilagosnak lenni minden elfogultság nélkül!

Szerintem ami színvonalas, annak van (kell legyen) társadalmi presztizse.

Tiszteletünk azoknak, akik vállalták ezt a lépést és reménykedni tudunk, hogy nem okoz súlyos egzisztenciális kérdést a családjuknak.
Az elvek és hasak csatájában megmarad a tükör és ez is nagyon fontos minden reggel.

Ma nem csak részleges Napfogyatkozás van:-)))))

Szerinted a népszabónak és a népszavának milyen presztízse van? Mszp-s.
Minden média be van ágyazódva valahova, ti ballibek meg úgy tesztek, mintha ti nem lennétek. Pedig sokkal régebben vagytok:-)))) kb 100 éve!

Én is egyetértek.

Megnéztem a választ és a mno-t, ezeken nincs hír a felmondásokról. Biztos tilos róla írni.

„a színvonalat, hanem a társadalmi presztízst kifogásoltam”

Szerintem tévedsz, mert a színvonal és a presztízs összefügg., melyben a színvonal , tartalom meghatározó. A presztízs tekintélyt jelent. Vajon egy média felületnek lehet e presztízse, ha színvonaltalan, vagy alacsony a színvonala?

A magyar média jól láthatóan pártosodott és ugyanígy az olvasó is. Ez még nem lenne probléma, ha a hitelesség nem csorbulna, ha a média híreket közvetítene és nem híreket gyártana. Ilyen hírgyártás pl.-ul a Teller levél, a bajai „hiteles” videofelvétel, vagy a szövegkörnyezetből kiragadott szavak, mondatrészek „átfogalmazása”, a Simicska jelenség. Mindez pedig a tartalommal kapcsolatos és ebből származik a presztízs veszteség.

Két példa:
Népszabadság 2008 116 ezer, 2013 46 ezer.
HVG 2008 90 ezer, 2013 48 ezer

Gondold végig az mszp-szdsz 12 évét, mielőtt nekiállsz írogatni. Gondolj a baloldali médiákra, kik vannak ott és milyen a megszólalásuk?
Ehhez gerinc kéne.

Csak nem a miskolcin?
Oda jár a nagyobbik lányom.

Tehát úgy gondolod, hogy újuljon meg az egész média. Gondolom, a baloldalira is gondolsz. Meg az egész világra, mert mindenhol, még a nagyon demokratikus országokban is pártosodtak a médiák. Persze, ez nem jó, de ti ballibek miért csak a mn-től várjátok el a kritikus hangvételt? Ez keményen kettős mérce. Simicska pusztán pénz miatt rűgta fel a médiáit, de hát az övé, úgy gondolta, azt csinál vele és az ott dolgozókkal, amit csak akar. Ez egy mai modern vállalkozótól nem furcsa. Csakhogy a médiában van egy harmadik szereplő is, a néző és olvasó. Engedd meg nekik, hogy önállóan véleményt alkossanak és úgy döntsenek, hogy erre a 180 fokos fordulatra és az ordenáré stílusra nem tartanak igényt.
A közmédia kereken 5 napos és nem ellenszélben, hanem a ballibek viharában kezdte a működését. Mindenki maga dönti el, hogy mit néz és mit nem. Neked is lehetőséged van ezt eldönteni, ugyanakkor néha nézd meg a nézettségi adatokat. A számok sokat mondanak. Hiába köztévé, akkor sem tud olyan műsort csinálni, ami 10 millió embernek tetszik. Ez mindenhol így van az egész világon.

Jó ilyen magányosan lenni?

Ezek szerint az lenne a legjobb, ha naponta sokkal több példányszámot vásárolnátok az mn-ből, mert a standokon van bőven:-))) nem fogy:-))))

Írd be azt az egy szót, hogy: Simicska:-))))

Szerintem ez csak találgatás, ki tudja? Te ingyen dolgozol? Ha nem, akkor mástól miért várnád el?

Igazad van:-)))) Simicska a médiaháborút amikor kitervelte, elfelejtkezett az olvasókról és a nézőkről. Azt gondolta, paranccsal átformálja a saját médiáját, végül is az övé, aztán kész. Nem számolt azzal sem, hogy a dolgozói ellenállnak, az meg végkép meglepheti, hogy az olvasók és nézők otthagyják a médiáját.

Csütörtökön az öt közszolgálati csatorna együttes napi elérése 3 millió 733 ezer 094 fő, közönségaránya 14,6 százalék volt.
Március 19-én az öt közszolgálati csatorna együttes napi elérése 3 millió 733 ezer 094 fő volt - közölte a Nielsen Közönségmérésre hivatkozva a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap.

Az M1 napi aktuális csatorna esetében az elért közönség 1 millió 971 ezer 606 fő, míg a megújuló Duna TV-re 2 millió 70 ezer 969 érdeklődő kapcsolt. Az M2 napi elért közönsége 1 millió 336 ezer 713 fő lett. Az öt közszolgálati csatorna (M1, M2, M3, Duna TV, Duna World) együttes közönségaránya március 19-én 14,6 százalék volt.

Az adatok a teljes népességre vonatkoznak.

Stílusodat tekintve nagyon rosszul érzed magad a bőrödben, kifejezetten frusztrált vagy, most a nézettségi adatoktól.
A stílus maga az ember.
A nézettségi adatok ugyanúgy készülnek, mint az rtl-é, a tv2-é ...stb.
Ha a metodikával van problémád, akkor ne nekem írj. Ha meg mégis nekem írsz, akkor kérlek, tisztességes stílusban tedd. Én még nem szólítottalak meg téged, neked sem muszáj engem.

:-)))))))) te nem a Simicska vagy? pont olyan a stílusod:-))))))))))

Ugyanígy vagyok, én is megelőztem őket a házi bojkottommal és szerintem sokan vagyunk így. Sokkal előbb döntöttünk. Azt hiszem, Simicska sokkal többet veszít, mint amennyit nyerhet. Az elpártolt nézők-olvasók nem fognak visszatérni hozzá. És akkor mit csinál? Eladja a médiáit, mint veszteséges üzletet a Puchnak vagy Vonának?
Mind a két irányban kacsintgat. Rossznyelvek szerint akár az sem áll távol tőle, hogy a jobbikot hozza föl. Az sem érdekli, ha ez igaz, hogy mennyit árt az országnak?

Utolsó nekem is:-))) ha ezt nevezed az autonómia sajátosságának, akkor ez nem szimpi és ráadásul sajátos. Autonóm véleménye lehet valakinek szebb stílusban is. Tudod, amikor ilyen stílusban szólítanak meg-és csak a magam nevében beszélek-, nem szívesen válaszolok, mert biztos, hogy az életben sem beszélgetnénk egymással.

Nem gondoltam volna, hogy személyesen kertészkedik:-))) nem tud lehajolni:-))))
A szék kihúzás tetszik:-)))

Más öregek is így vannak ezzel. Mondjuk, nálunk a Lánchíd kimaradt, de a Hegedűs Szabolcs nagyon szimpatikus volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés