Lajos erre azt mondta…

2015. március 21. 11:13

Csintalan Sándor
Magyar Narancs
Ez a bojkottügy, ez tudatosan van gerjesztve. Ez most egy manipuláció, de túl lehet élni. Interjú.

„MN: Hall-e arról pletykát vagy konkrét beszámolót, hogy a közmédiába próbálják azokat átcsábítani, akik Simicska Lajos médiaholdingjában dolgoznak?

CSS: Hallok, hallok… Darabonként próbálják átcsábítani őket, úgy tudom, komoly létszámhiánnyal küszködnek például a gyártás területén. Öreg vagyok már, láttam én már karón varjút. Hallok ezt-azt az érintettektől, de küldenek be ellentmondásos információkat is a rendszerbe. Azaz mindez lehet egyfajta szondáztatás is. De ami ott benn megy a köztévében, hát, aki elviseli azt, az menjen is oda. Rémes, ami odabenn megy.

MN: És mi lesz akkor, ha a kormány bojkottálja a Hír Tv-t? Vagy a holding többi tagját? Akkor is tudnának működni?

CSS: Egyrészt azt gondolom, igen. De ez a bojkottügy, ez tudatosan van gerjesztve. Szikszai végig ezt nyomta Kisberknek. Ezt tudom, mert én utánajárok a dolgoknak, beszélgettem Kisberkkel, hajnalban, hosszan, aztán felhívtam Szikszait, Szabolcs rá hivatkozott, kérdeztem tőle, hogy mi ez… Szóval ez most egy manipuláció, de túl lehet élni. Ha ilyen lesz is, nem fog hosszú ideig tartani. Ez a köztévé – némi iróniával mondom ezt – az Echo Tv meg a Magyar Hírlap riválisa tud lenni. És akkor még nem beszéltem semmiről, csak a nézettségről. Persze, nem mondom, hogy mi a nézettségünk csúcsán vagyunk, biztos, nem vagyunk ott, mint 2006-ban, de azt hiszem, a bojkott valóságosan nem fenyeget. A politika mégiscsak a nyilvánosságban folyik, és muszáj eljutni valahogy az emberekhez. Különben meg kell keresni más szereplőket. És most nem csak az ellenzékre gondolok.

MN: Hanem?

CSS: Lehet más típusú műsorokat csinálni. Politikáról nem csak politikusok beszélhetnek. Olyanok is mondjuk, akik eddig nem beszéltek. Vitaműsorra gondolok, például.

MN: Ezt az »új közmédiát«, illetve az új hírportált – írják, mondják –, Habony Árpád szervezi, de legalábbis jelentős szerepe van benne. Találkozott már vele? Mit gondol róla?

CSS: Régen, egyszer. Hogy mit gondolok róla? Ami kijön belőle, meg a környezetéből, az a produkció rémes. Ő mentális generátora az agresszivitásnak. Nem gondolom róla, hogy intellektuális tartalmakat produkál, csak arra az agresszivitásra képes, amit az utcai ügye kapcsán a nyilvános térben is megtapasztalhattunk tőle. (Az esetet mi tártuk fel, lásd: Idegbe jött, Magyar Narancs, 2013. február 28. Habony Árpádot garázdaság miatt elítélték, miután súlyosan bántalmazott egy házaspárt, és két évre próbára bocsátották 2011-ben – N. G. M.) Ő a rossz értelemben vett politikai macsó megtestesítője. Egyfajta energiaforrásként fungál ilyen értelemben. A guccis ízléstelenségeiről nem is beszélve. Annyit még tudok, hogy a miniszterelnök közvetlen közelében lévők reszkető félelemben vannak Habonytól.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Úgy tudom, hogy Csintinek is van tulajdonrésze a Simicskaféle médiabirodalomban. 2007-ben mikor a Hir-TV és a MN mikor átalakultak és megalapitották a Lánchid Rádiót akkor Csintalan is szerzett részedesét. Ekkor még Simicska nem volt közvetlen tulaj. Liszkai volt a Hirtv tulaja 100%-ban, majd késöbb adta el részesedésének egy részét, mikor a közös cégben Csintalan is beszállt.

Azt nem tudom, hogy Simicska mikor tett szert mértékadó tulajdonra mind a három médiába, Hirtv, MN, és Lánczhid rádió és milyen formába, de az tudott, hogy 2014 után áprilisba inditotta folyamatosan a kormány ellenes támadásait a médiatulajdon jogán keresztül.

A csúcspont az volt, hogy a reklámadó kapcsán összeállt az rtl-el és a többi médiával akik Brüszelben is megmozditottak minden követ.

Azért gondolom, hogy Csintalannak benne van a pénze a médiacsoportba, s nem szeretné, hogy veszteség érje. Ezért beszél hülyeségeket a Simicska ügy kapcsán.

Ez már követhetetlen és gusztustalan,mindkét oldalon.
Nem hittem volna 2014-ben, a második nagy győzelem után, hogy ez lesz belőle.

Ki az a Habony?
És pláne ki az a Csintalan és Zoltai?

Aránytévesztésben vagy, nem kicsit.

Erre már nem tudok mit mondani.
:)))))))))))))))

LOL

Csintalan már mindegyik oldalon állt. Egyéni érdekei szerint.

Zsák a foltját, vagy folt a zsákját mindig megtalálja.

"Elmondta azt is, szerinte Simicska Lajos – akit barátjaként definiált – „nem hülye”, amúgy pedig konzervatív ember, akinek stabil értékrendje van. Csintalan azt mondta, a nagyvállalkozó többször bírálta a paksi bővítés tervezetét is."

Két jó barát, együtt issza búját, borát?

A teljes Csintalan-interjút http://www.atv.hu/videok/video.. linken megjelenő videofelvétel tartalmazza.

Szerintem mindegy, hogy mit mond a Lajos és az is mindegy, hogy egyezkednek a háttérben a jobboldali bojkott ellen egyesek. Azt senki nem firtatja és nem is érdekli, hogy hogyan hat mindez az olvasókra és a nézőkre?
Rosszul hat rájuk. Otthagyják régi médiájukat. Lajos nem is fogja őket visszaszerezni soha, de ezt még nem tudja.
Háborút hirdetett, de ki ellen? Hosszú távon a médiafogyasztók ellen!!!!
Bukjon Simicska!

Lajos a Gesztesivel van egy sorban a blikknél:-) mindkettő a pia miatt került bajba:-)))))

Ezt még nem olvastam, igaz, tán azért, mert nem olvasok mno-t. Magának Simicskának a megnyilvánulásai ennek ellent mondanak.

Ha korrekt, kiegyensúlyozott hír- és véleményműsorok lesznek a Hír Tv-n, a Magyar Nemzetben, akkor fennmarad.
Ha manipulálás, sunyiság felé mozdultok, Sándor, akkor ez a történet véget ér.
Kár lenne.
A gond ott van, hogy a zsigeri manipuláció már megjelent nálatok, amikor Simicska paksozásáról van szó.
Miért?
Mert ez a jó ember nem indokol.
Paksra azt mondja: nem.
A miért nem?-re - amit nem tesztek fel neki - annyit sem mond: Csak.

A tények meg mintha mást mutatnának. Rasi esküvőjén eltünt mobillal kapcsolatba beindúlt az Orbán gyerekekre való rászállás és azóta se maradt annyiba. Sora vették mindegyiket, ha valaki nem vette volna észre.

Én a napokba láttam Anikó asszonyt az Ökonomeikus szervezettel Ukrajnában segélyt osztani és teljesen ledöbbentem. Orbánon nem látszik meg a gyürödés, mert közel harminc éve a célkeresztbe van, de Anikó asszonynak az arcára rányomta bélyegét az a sok mocskoság amit a médiában a családjával főleg a gyermekeivel müvelnek.

Egyedül Orbán a közszereplő és neki türni kell a beosztásával kapcsolatos ekézést, az már egy más téma, hogy személyében méltóságában Őt sem illene alázni, de ez benne van a pakliba ahogy Orbán szokta mondani, de hogy a családját és civil rokonait betámadják az mindenek az alja, s Csintalannak is tudni kéne, hogy Liszkay igazat beszélt. Ő probálja Simicskát mosdatni mivel anyagi érdekeltsége van neki is a médiavállalkozásban s a a pénze forog kockán. Naná, hogy probálja menteni a menthetöt, de azért nem kéne beállni az Orbán elleni koalicióba.

Befoghatnád már a buta pofád, te ordenáré disznó.

Habony agresszív? És ezt pont te mondod?
Hát miféle cirkuszt vágtál le a hirTV-ben a betelefonálós műsorodban? Minden nap! Mindenkit kiosztottál aki bírálni merte Orbán ellenfeleit!
Nem hallgattad végig a betelefonálókat!
Lecsaptad a telefonokat!
Hányan fordultak panasszal, hogy rúgjanak már ki, mert egy mszp-s szarházi vagy! És még neked áll feljebb! Gerinctelen!

Válaszok:
Forsz | 2015. március 21. 16:51

Valaki azt írta feljebb, hogy a helyzet őt a Trianon előtti időkre emlékezteti.
Szó sincs erről!
A helyzet a XVI.sz. huszas éveit idézi, ami azután a mohácsi tragédiához vezetett, majd az azt követő időkben folytatódott; még a mohácsi csata után is lett volna esély az ország stabilitásának a megteremtésére, a romlási folyamat leállítására.
Ott egy nagyhatalmat pusztított el ez a viszály, most egy éppen életre kapó, sok tragédiát megélt ország esélyeit rombolja.
Ha Orbánéknak nem sikerül ezt az időszakot sikeresen lezárni, a ma már lassan kaotikussá váló ellentéteket megfékezni, akkor az ország népére pokoli idők várnak. És abból az itt évek óta orbánozóknak ugyanúgy részesülniök kell majd, mint mindenkinek.
Ugyanis NINCS MÁSIK KORMÁNYZÓKÉPES, AZ ORSZÁG ÉRDEKEIT ELŐTÉRBE HELYEZNI KÉPES ERŐ, CSAK AZ ORBÁNI FIDESZ!
Ha ez netán szétesik, akkor lesz itt nyugdícsökkentéstől kezdve, ingatlan- és nyugdíjadón át fizetős egészségügy, tandíj és megszorítások sora.
Az orbánfóbiások öröme ide torkollhat.

Én most már azt szeretném, ha a Fidesz felismerné, hogy a politikai langsam spazieren, a democracy helyett másra lesz lassan szükség.
A közéleti hang eldurvult, nincs tisztelet semmi és senki iránt, márpedig ez nem személyiség-, hanem országromboló hatású.
Az ellenzéki gyűlölet nem ismer mértéket, a mondvacsinált okokra hivatkozó tüntizést állandósítani kívánja az ellenzék.
Márpedig ez nem tartható állapot, ez az embereket frusztrálja és depresszionálja.
Erre már csak éppen a média szétzilálása kellett, hogy szép lassan beérjen a különleges intézkedések kényszere.

"...miféle cirkuszt vágtál le a hirTV-ben a betelefonálós műsorodban?"
--------------------------------------
Valóban így viselkedett Csintalan, de te rosszul emlékszel.
Ugyanis nem az Orbán ellenfelei esetén vált tűrhetetlenné a modora, hanem ha zsidózott, valaki.
Elég volt neki egy halvány utalás, egy nem tetsző szó, vagy félmondat, máris kivetkőzött a jó modorból.

Az mutatja feketén-fehéren a magyar média totális leépülését, a kulturális-szellemi szint lezüllését, hogy a g...ciző Simicska egyetlen sajtótermék, médiahelyen nem lett persona non grata.
S a magát humánusnak, szolidárisnak, nyugati-demokratának beállító bal-lib "kultúr"-körre ez megfellebbezhetetlenül érvényes.
Ha Orbánt legyőzik, s Simicska g...cizésével győzik le, az mindent elmond az ország állapotáról.
Mert ebben az esetben Orbán ellen a Simicska g...cizése az alternatíva.
Az egész pedig indult a gönczi-bánói muszterhamisítással, a taxisblokáddal, Hankiss tv-elnökbeli húzásával Antall-lal kapcsolatban, a Hanákné-üggyel, a Horn Gyula-i "Na és?"-sel.
Ez csak töredék, de mind-mond a bal-lib hamis "kultúrfölényét" mutatja, amire a Parti-Nagy féle pojácák hivatkoznak...

Már a k9zmondások se igazak - szólj igazat, betörik a fejedet, - Csintalan nem mondott igazat, mégis betörték a fejét.
Én nem értem ezt a kavart a médiában, csak azt kell figyelni, kinek lesz legközelebb a feje betörve

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés