Csak az ismerős ízek kellenek

2015. április 5. 15:55

DJ Palotai Zsolt
Antropos
Magyarországon életnek semmi jele. Itt úgy tűnik, mintha elfelejtettek volna élni. Interjú.

„10 év múlva már nem lesz semmi fizikális adathordozó, cd vagy bakelit?

-Valószínű benne lesz minden a telefonodban. Nagyon lerövidül minden, nagyon gyorsan, és nagyon kell az új inger. Azt mondják, Hollandiában már mindenki csak áll a táncparketten, és nyomogatja a telefonját. Senki sem táncol, hanem posztolnak, hogy itt vagyok a buliban és milyen szuper nekem. Erre a klasszikus példám a két amerikai, akik a Corvintetőre jöttek, és buli után az egyik ott haverkodott, beszélgetett mindenkivel, a másik ült a sarokban egyedül, nyomkodta a telóját, posztolta, hogy milyen faszán érzi magát, de közben nem volt ott. Az az ember viszont, aki nem posztolt, az ott volt. Igazából eltűnik a valóság, nincsenek ott az emberek a jelenben, és nem tudni hol vannak. Pedig örülni kell a pillanatnak, mert ennél csak szarabb lesz.

Sokan vádolnak azzal, hogy milyen negatív vagyok, pedig én csak a tükröt tartom. Az nem a tükör hibája, amit benne látsz, pláne nem azé aki tartja a tükröt. Festhetném én rózsaszínre, de festik épp elegen. Szerintem a legnagyobb veszély ma az, hogy az emberek szinte csak onnan tájékozódnak, ami megerősíti őket abban, amit amúgy is gondolnak a világról. De ha mindig csak igenek vannak, akkor hol maradnak a kérdések? Ha nincs kérdés, nincs fejlődés. Ha mindig csak azt kapod, amit szeretsz, akkor egy olyan illúzióvilágba kerülsz, amiről azt gondolod, hogy ez a normális. Pedig az élet nem arról szól, hogy mindig jó, és mindig az van, amit szeretsz. Ez egy nagyon veszélyes út, mert ha egyszer olyat kapsz, amit nem szeretsz, akkor rögtön csak az elutasítás van, és megszűnik a kommunikáció az igenek és a nemek között. Ezért már beszélni sem nagyon van értelme, mert mindenki úgy fogja érteni, ahogy érteni akarja. De még a legintimebb kapcsolatban, a párkapcsolatban is addig maradnak az emberek benne, amíg az jó. Amint már nem annyira jó, akkor tipli van, mert nem hajlandóak küzdeni egymásért és nem hajlandóak elfogadni a másikat olyannak, amilyen. Sőt az információért sem küzdenek, pedig ma a legnehezebb dolog kiszűrni azt, hogy melyik a hiteles információ. Aztán ha olyan zenét hallasz, amit különben nem szeretsz, vagy elsőre nem tetszik, akkor jöm az azonnali elutasítás.

„-Ezt te látod is? Ha beraksz valami újat és ismeretlent, akkor megáll a buli?

-Lehet, hogy még a tánctér is kiürül. Egy számmal ki tudod tisztítani a teret.

Mennyi bulid van egy héten?

-Ez most épp egy durva hét, négy bulim lesz. De vannak üres hetek is, mert a vidék az sokkal ritkább, marad Pest. Itt játszom a Corvintetőn, jó esetben az A38 hajón, meg a Fogasházban. Volt olyan is, hogy 3-4 fellépés is volt egy nap, de ma már másnap sem nézik szívesen a helyek, ha máshol is játszol a hétvégén, nem hogy aznap, hülye vagy? Nincs már annyi fizetőképes közönség. És állítólag már nem is a kocsmákban isznak az emberek. Hanem esznek. Streetfood van. Vidéken meg már kocsma sincs, bezárkóztak az emberek. És nem érzed azt, mint például Szerbiában, ahol kint állnak az emberek a falvakban a kocsma előtt hétköznap éjjel is, addig Magyarországon életnek semmi jele. Itt úgy tűnik, mintha elfelejtettek volna élni.
Mindenki szenved a közízléstől, nem csak mi. Egy menő étterem vidéken ma nem él meg, mert mindenki a pörköltet keresi, semmi újat nem hajlandók kipróbálni, befogadni. Zenében ugyanez a helyzet. Csak amit ismerünk. Jól bevált, ismerős ízek. Sőt, hallgassunk pörköltet! De a szerbiai borászok is panaszkodtak, hogy bor szinten ugyanaz a probléma: szart olcsóért, vagy a minőségit drágán. És így a szar nyer.”
   

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

kádárista nosztalgia egy kis zsidózó konteóval keverve - jól hozod a tipikus büdös lábú proletárt.

én nem tudom, milyen zenét játszik ez a Palotai, de falun elég sokat járok: ott semmi más nem szól, mint a legszarabb lakodalmas zene. Úgyhogy kár lenne úgy beállítani, hogy az igényes közönség nem vevő erre a dizsire.

Hát...van benne valami: a legvidámabb barakktól a legelkeseredettebb plázáig.
Kétségtelen, nekünk magyaroknak a legdurvább pofára esés ez un. rendszerváltás.

"..s állítólag már nem is a kocsmákban isznak az emberek..."

Ez már nálunk régen így van, a fiatalok az italdiszkontban meg a boltokban veszik meg a pénteki szombati "betevőt". Ja, disco meg hébe-hóba van max 1 hónapban egyszer. Zombisodik, mentálisan épül le a lakosság, ez a

Válaszok:
Laibach | 2015. április 5. 16:56
Morgen | 2015. április 5. 21:31

A maga szempontjából mindegyik. Ő élvezte a kommunizmust, most meg valóságosnak gondolja a lázálmait.

Ami a zsidózást illeti: Én tudom, hogy nem fogok úgy járni, mint a Csanád barátod. Te viszont mielőtt ugatsz, beszélgess el a nagyival, nehogy meglepődj.

Mi ezt úgy szoktuk nevezni, hogy "kijárási tilalom" van a településünkön. Szörnyű, még nyáron is, csak akkor van egy kis mozgás, hogyha a külföldön dolgozók, meg az iskolások hazajönnek a szünetre. Amúgy halál.

Válaszok:
Laibach | 2015. április 5. 18:00

Azt nem a tiédre írtam, te szerencsétlen.

Aki szerint Mo zsidó gyarmat, az egy elbaszott hülye. Ha csatlakozni akarsz közéjük, az a te dolgod.

Amúgy nagyon jó szociofotókat lehet készíteni segélyosztások a polgi hivatal, bálabontáskor meg a helyi turkáló előtt, vagy vasárnap a templom bejáratánál az ingyenes ételosztáskor.

Nálunk nem pörkölt, hanem rántott hús, töltött hús, sajttal-sonkával töltött hús.:)

Amennyiben azt írod ki az étlapra, hogy XXL-es pulykamell akkor megkérdezik, hogy nincs rántott hús???????

Lejött nem rég egy külföldön michlen csillagos éttermekben dolgozó séf és összerakott egy étlapot egy környékbeli újonnan nyíló helynek, meg betanította a személyzetet az ételek elkészítésére Na, egy hónap után vissza kellett állni a régi rántott húsos vonalra mert akkorát esett a forgalom.

Válaszok:
Laibach | 2015. április 5. 18:49
Laibach | 2015. április 5. 18:55

Pedig nagyon jó kaják voltak elfogadható áron, friss alapanyagokból, nem a megszokott fagyasztott vonalból.

Ahogy kezdődnek a sorozatok :) nálunk is ürül a központ..

Talán valami zene is kéne a tánchoz, nem a fülsiketítő dumm-dumm, ahol beszélgetni sem lehet.
Ha feltenném a kérdést ezer 18-20 évesnek, hogy hányan jártak tánciskolába, marslakónak nézne közülük ezer.
Pedig: A jó tánctudás komolyan hódít!
(Persze, nem mindenhol).

Egy kis hazai:

Mystery Gang - tvshow video

https://www.youtube.com/watch?..

Jó éjt!

Értékelem, hogy elismered. Ritka itt az ilyen.

A magyar oktatás nyomorúságáról viszont sokat elárul az életrajza:

1980-85 között a budapesti Testnevelési Főiskola, 1987 és 1989 között pedig a Bárczy Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskola hallgatója

5 év TF, évkihagyás, aztán még 2 év gyp, és mit csinál utána? Egy napot sem dolgozik tanárként, hanem elmegy DJ-nek és rádiósnak. És még ő van felháborodva, természetesen.

Az élet jele a kocsma előtt álldogálás-szerinte

Már itt elbuksz, komcsi. Az állításodat neked kell tényekkel alátámasztani.

Oktatás: igen, nem a kommunista maszlagot tanítják. Szabad iskolaválasztás van.

Ipar: azt a kommunisták cseszték szét, ami meg még működött vhogy, azt szétlopták. De a szocialista ipart példaként állítani ostobaság. Csak körül kellett nézni, milyen gépeken dolgoztunk, milyen autókkal közlekedtünk. A szocialista ipar 20. sz. elején világhírűvé lett gyárakat lakta le.

Népszaporulat: ha tilos az abortusz, szaporodunk. Amúgy a csökkenő népszaporulat a jóléti társadalmak velejárója, tehát a kevesebb gyerek nagyobb jólétre utal.

A születéskor várható élettartam magasabb, mint a hetvenes-nyolcvanas években.

Ennyit a tényekről.

Te meg csak hadoválj tatárjárásról, szerencsétlen hülye. A tatárjárás során majdnem kipusztult az ország, te meg ülsz a zsíros valagadon a számítógéped előtt, vacsora után, és nemzethalált vizionálsz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés