Semmit nem értettetek meg

2015. április 22. 19:39

Csáki Judit
Színház.hu
Az, hogy Vidnyánszkyék „szakmai szervezetként” aposztrofálják a Teátrumi Társaságot, elemi legitimációs érdekük. Csakhogy ettől ez még nem igaz: politikai alapon jött létre.

„Az, hogy Vidnyánszkyék »szakmai szervezetként« aposztrofálják a Teátrumi Társaságot, elemi legitimációs érdekük. Csakhogy ettől ez még nem igaz: politikai alapon jött létre, politikai célkitűzések szerint működik, a jelenlegi hatalmi struktúrában összehasonlíthatatlanul nagyobb érdekérvényesítéssel, mint ti. Centrális erőtér van ott is, akár az országban – nagyjából ugyanolyan állapotban. Csakhogy immár ti is »szakmai« szervezetről beszéltek, mintha nem hallottatok volna a »területfoglalásról«, a »remény színházáról«, meg arról, hogyan kell lecserélni, leváltani, kiszorítani mindazokat, akik másként gondolkodnak, és közben »liberálisan« hangoztatni, hogy itt mindenkinek tere és helye van.

 
Ti nem vagytok abban a helyzetben, hogy »kiszorítsatok« bármit vagy bárkit. Ez helyes. De ettől még a kiszorítottakat, a függetleneket, a méltatlan pályázati procedúrák és kuratóriumi döntések nyomán ellehetetlenülő szakmai áldozatokat védhettétek volna, kicsit többel, mint keservesen kinyomott, többnyire semmitmondó nyilatkozatokkal. Őket ugyanis tényleg érdemes át- és megmenteni, ellentétben a POSZT-tal, amiért most küzdötök, és hát nem tudjátok, miért is küzdötök. Beleállhattatok volna a szakmaiság elvi képviseletébe, sőt, csak abba állhattatok volna bele, és nem most, hanem sok évvel ezelőtt – és akkor nem kellene nyavalyás kis »kopromisszumokkal«, »konszenzusokkal« bíbelődni. Nem kell kollaborálni azzal, amivel egyetlen közös elv nincsen.
 
A Teátrumi Társasággal, Vidnyánszky Attilával nekem semmi dolgom. Színházat nézek, sokat, nem válogatok a két társaság színházai közt (zárójelben ideírom, hogy látok-hallok eleget különféle teátrumiak panaszaiból a megosztottság miatt, de ők színházi emberek, és nem kibélelt próféták), és írok róla, amíg van hová. Alkalmasnak gondolom magam arra, hogy színházi versenyhelyzetben elfogulatlanul megítéljek előadásokat. Tudok érvelni, elemezni, és ismerem a terepet. Ezért vállaltam el a zsűritagságot.
 
De arra alkalmatlan lennék, hogy velem legitimáljatok egy ilyen képtelenséget, amit most kompromisszumnak neveztek. Nem fogok tárgyi szempontokról győzködni mégoly kedves, jóindulatú, de mégiscsak a »hovahúzás« jegyében odaküldött embereket – és nem azért, mert félnék a vitától.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

... nem kicsit mocskosabb eszközökkel.

De ha két lépést hátrébb lépünk: mi a bánatért hiszik azt ezek, hogy a színháznak/színészeknek közéleti, közvéleményformáló szerepe kell, hogy legyen? Petíciók, főpolgi, stb.

Szerintem is az. Az más kérdés, hogy valami családi vita van, de azért oda tertozik.

"Korrekt, jó döntés.
Legalábbis azoknak, akiknek a színház, a színész, a néző a fontos.
Nem lennék azért meglepve, ha a POSZTig hátra lévő néhány hétben ne találnának ki még valami újabb balhét Csáki Juditék."

Írtam kb. 1 órával ezelőtt a kompromisszumos döntésről.
Csáki Judit balhéjára nem kellett sokat várni.

Persze: színházakat, mozikat, múzeumokat stb. bezárni!
Elég a tévé!???

Nem igazán vagy jártas a színházi világban.
Csáki Judit régi kritikus és régi sz@rkeverő. A ballibek kedvence.
Egyetlen problémája, hogy már nem ő(k) tölti(k) be az összes fontos posztot.

Téged-engem meg elzavarni a számítógép, internet mellől.
Elég a lúdtoll meg a tenta, ugye!?

folyamatos libsi hiszti... kurva unalmas

Nálunk meg az NKA (elnök: Balog Zoltán) támogatja ennek a "kedves" Csáki Juditnak (főszerk!) Revizorját.
http://www.revizoronline.com/i..
Miért???

Hát, nem tudom. Én már rég megvontam volna a támogatást és a főszerkesztői kinevezést ettől a nőtől.
Akinek az is baj, ha nem lehet zsűri tag, de az is baj, ha lehet(ne).

miska, ez a nő azért hisztizik, mert nem az övé és a "baráti" köréé a pénz és a hatalom, pontosabban nem MINDEN pénz és hatalom.

Ha burkolt anitszemitának nevezed a hozzászólásomat, akkor még igazad is lehet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában