Bajtársiasság, na persze

2015. május 11. 19:33

Lakner Dávid
Alternatíva
Amikor ők bajtársiasságról beszélnek, az alatt valójában kritizálhatatlanságot és szervilizmust értenek. Azt várnák, hogy a kritikus jobbos inkább fordítsa el a fejét.

Valójában nem is veszít sokat a HírTV azzal, hogy például Balog nem megy be és nem mond olyanokat, hogy ők a polgári politika erősítése céljából beszélnek a menekültproblémáról, hogy ők csak demokratikus vitát akarnak a halálbüntetésről stb. stb. Nyilván ennek nincs sok értelme, ha helyette pedig egy a témában jártas szakértő beszélhet a bevándorlásról vagy a halálbüntetésről, az csak jó. De persze nem is csak erről van szó: a miniszterelnök és a laptulajdonos kis csörtéjére hivatkozva minisztériumi képviselők, helyettes államtitkárok nem válaszolnak napi szinten egyes kérdésekre, ami pedig fontos lenne a hiteles tájékoztatáshoz.

Balog Zoltán bajtársiasságra hivatkozik. Emlékszünk, G.Fodor volt az, aki az utóbbi időkben többször is említette: valójában neki is fontosak ám a polgári erények, az egyik ilyen például a bajtársiasság. Az a G.Fodor beszélt erről, akinek az elmúlt években szokása volt időnként keményen nekimenni jobbos megszólalóknak, mondván, ők olvasmányélményeik megvalósítását várják a kormánytól, nem értik, mi tekinthető politikai realitásnak. De ha arról van szó, persze GFG nagyon fontosnak tartja a bajtársi összetartást, méghozzá az egy a tábor, egy a zászló jegyében. Ahogy fontosnak érzik ezt a kormánypárti politikusok és holdudvar jelesei szintúgy.

Amikor ők bajtársiasságról beszélnek, az alatt valójában kritizálhatatlanságot és szervilizmust értenek. Azt várnák, hogy a kritikus jobbos inkább fordítsa el a fejét, ha valami nem tetszik neki, és legyen a végsőkig lojális a kormánypárt ellenszenves képviselőihez, illetve Orbán Viktorhoz. Jobboldali egységről beszélnek, hogy aztán az első adandó alkalommal bojkottot hirdessenek komplett jobboldali sajtótermékek ellen a tulajdonossal való személyes vita miatt – miközben annak nevét évekig még csak ki sem ejtették fideszes politikusok nyilvánosan.

Ez a kormány tényleg nem tanul semmiből.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak egyetlen kis példa a hírek torzításáról.
Noah Chomsky adott egy interjút az Euronewsnak.
A kérdező, egy kérdésében Magyarországra is rákérdez.
A filozófus azt mondja Magyarország más tál tészta, mint Görög-, vagy Spanyolország.
A Nemzet újságírója nem bírja tovább a homályt és rákérdez: mit gondol Chomsky Magyarország jelenlegi politikájáról.
A filozófus így válaszol, szó szerint: nem tudok eleget, hogy a kérdést megválaszoljam.
Ehhez képest a nemzet cikkének címe:
Noah Chomskynak rejtély a Fidesz
Amikor a magát jobbosnak nevező akar jobbosabb lenni a jobbosnál! Jobbos, mint Bokros, nem?

Válaszok:
marko11 | 2015. május 11. 20:49

Mi viszont eleget tudunk a "megújult" MN-ről.
Úgyhogy nem nagy meglepetés ez a durva csúsztatás.

A legnagyobb bün volt a liberálisoktol a szocikkal egyetembe, hogy megszüntették a sorkatonáságot. Ennyi puhány romkocsmás belvárosi magukat mindentudonak képzelő médiamukásoknak gözük sincs semmiről ami a bajtársiaságról egy egészséges viselkedés formáról szól. Ezért minden marhaságot belemagyaráznak és meg vannak róla gyözödve, hogy a bölcsek köve náluk van.

Válaszok:
tommybravo | 2015. május 12. 11:20

Nem értem, fiacskám. A bajtárs nem attól bajtárs, hogy nem harcol veled olykor nyíltan, hanem attól, hogy nem fog hátbaszúrni.

Majd ha férfi leszel, megérted.

Még szerencse, hogy ennyi balliberális éldegél hazánkban. Karoljatok fel egy-egy általatok kirekesztettnek, nyomorban tengődőnek gondolt családot, és már meg is van oldva a szegénység!

Gondolom, te voltál katona, ott lett ilyen szép, kemény takonygerinced.

(De legalább megtanulhatnál rendesen magyarul, ha már a mi anyanyelvünket használod.)

Ó, édes Istenem!
Most akkor mi lesz?
A "szókiforgatók" hada munka nélkül marad?
Feri újra fog bérmálkozni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában