Brain Bar Budapest: tech guruk és világmegfejtők fesztiválja

2015. május 20. 17:32
A nagyvárosok, a vállalkozások, a tanulás, az egészség és az innováció jövőjét meghatározó trendek és dilemmák szerepelnek a Brain Bar Budapest Fesztivál témái között. A fesztiválon többek között Philip Zimbardo, a Standford Egyetem viselkedéskutató professzora és Niail Ferguson neves brit történész is részt vesz majd.

A technológiai fejlődés társadalmi hatásairól vitáznak korunk legismertebb gondolkodói, köztük Philip Zimbardo, a Standford Egyetem viselkedéskutató professzora és Niail Ferguson neves brit történész az első Brain Bar Budapest Fesztiválon június 4. és 6. között Budapesten.

A rendezvény főbb témái között a nagyvárosok, a vállalkozások, a tanulás, az egészség és az innováció jövőjét meghatározó trendek és dilemmák szerepelnek. Az előadók többek között a következő kérdésekre keresik a választ: miért nincs európai Szilícium-völgy, milyen lesz az ideális iskola 2025-ben, applikációkban vagy orvosokban bízunk majd jobban, vagy mi lesz az állam szerepe az új ipari forradalom után – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A Design Terminál, a We Love Budapest és az Akvárium Klub közösen rendezett nemzetközi eseményén Niail Ferguson brit történész, a Harvard Egyetem professzora a virtuális valóság segítségével, holografikus formában jelenik majd meg a színpadon és osztja meg gondolatait a válságok természetéről és a nyugati civilizáció jövőjéről.

A fesztivál vendége lesz Richard Florida, a kreatív gazdaság egyik legismertebb teoretikusa, Daniel Epstein, az Unreasonable Institute alapítója, akit nemrég a világ 30 legbefolyásosabb vállalkozója közé választottak.

Előadást tart Sugata Mitra a tanulás és a technológia kapcsolatának nemzetközi hírű indiai szakértője, valamint a Stanford Egyetem viselkedéskutató professzora, Philip Zimbardo. Itt lesz a mindössze 17 éves Mara Steiu, aki okostelefonra alkotott pénzügyi és vállalkozói ismereteket fejlesztő, világszerte sikeres játékot. A technológia és a vallás kapcsolatáról Steve Fuller transzhumanista filozófus és Köves Slomó rabbi ütközteti nézeteit.

A fesztivál programját zenei és vizuális produkciók színesítik. A fellépők között lesz az Anima Sound System és Dj Bootsie, az Amoeba, a Hősökből ismert Eckü és a hip-hop világából érkező Bupino is. Emellett a játékokat fejlesztő IAMYANK és Ál Tamás vizuális művész is szerepet kap a rendezvényen.

Az esemény célja a legkülönbözőbb nézetek szembesítése mellett a jövő legégetőbb kérdéseinek megvitatása – olvasható a tájékoztatóban.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés