Magyar siker Cannes-ban: elnyerte a zsűri nagydíját a Saul fia

2015. május 24. 20:28
Az elsőfilmes Nemes Jeles Lászlónak ítélték a zsűri nagydíját a cannes-i filmfesztivál záró ceremóniáján vasárnap este. A Saul fia az első magyar film, amely elnyerte a világ legrangosabb filmfesztiváljának második legfontosabb díját. A Saul fia összesen három elismerést zsebelt be.

A Nemzetközi Filmkritikusok Szövetségének (FIPRESCI) díja és a François Chalais-díj után a zsűri nagydíját is bezsebelte Nemes Jeles László első filmje, a Saul fia vasárnap este a 68. cannes-i filmfesztiválon. Utoljára 1984-ben Mészáros Márta a Napló gyermekeimnek című alkotásáért vehette át a Grand Prix Spécial du Jury-t Cannes-ban.

A világ legjelentősebb filmfesztiválján a legjobb rendezőnek járó elismerést Hou Hsiao-Hsien érdemelte ki, míg az Arany Pálmát a francia Jacques Audiard rendező kapta Dheepan című, sri lankai bevándorlókról szóló alkotásáért.

Összesen 364 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nyugi, hagyd. Percemberek

Miért kellene? Várható volt. Távolodik a tragédia időpontja, lassan a történelem homályába vész, ezért még mindent megtesznek, hogy valahogy napirenden tartsák. Egész iparág nőtte ki belőle magát. Ennél nincs lejjebb: nemzettársak, rokonok, felekezeti társak tragédiájából meggazdagodni. (by Finkelstein).

A díjhoz gratulálok, komoly siker. Mészáros Márta nyerte el utoljára és eddig egyedüli magyarként.

azt ugye ne kérjem tőled, és hasonlóan okos társaidtól, hogy ugyan számolják már össze, hányszor kapta meg holokauszt-témájú film ezt a díjat és hányszor egészen más.

Még zavar támadna a szépen kialakított világképedben

Engem nácizol le???
Ugyan miért? Idézz tőlem egyetlen beírást, mely ily jelzőre sarkallt!

És hányszor az örmény népirtásról szóló, hányszor Szudánban játszódó és a többi.

Ja, most akkor terelsz picit. Rendben.

Ezt úgy hívják, hogy szükséges, de nem elégséges feltétel.

Nem terelés. De a világ eseményei, megénekelhető tragédiái, hőstettei nincsenek arányban a feldolgozással, díjakkal. Mi ebben a terelés?

Mindenkit lezsidóznak, ezt ne vedd magadra. Ez olyan náluk, mint a Tourette-krosoknál az önkéntelen káromkodás.
Én többször felajánlottam az ilyen idiótáknak, hogy nosza, teregessük ki a papírjainkat, aztán akinél előbb bukkan fel egy zsidó ős, az belép a szadeszbe. De a bennük élő Szegedi Csanád ezt nem engedi meg nekik. Éppen ettől agresszívek. Nem tudják, mikor jelenti be a nagyi, hogy kisfiam, szép-szép, hogy telezsidózod a netet, de mutatnék neked valamit :)

Buta szar prolik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés